Scroll to top

Top

Geen reacties

De MWC15 avant premières op een rijtje

Gepost op 01/03/2015
De MWC15 avant premières op een rijtje

Mobile World Congress 2015 is nog niet officieel uit de startblokken, maar toch mochten we al heel wat heuglijk tech nieuws verslinden. Een aantal wereldspelers kondigden reeds in avant-première een aantal interessante nieuwigheden aan.

HTC One M9

Het Taiwanese HTC stelde ons vandaag haar nieuwe vlaggenschip voor. De HTC One M9 is de opvolger van de One M8. Als we de M9 een echte (r)evolutie kunnen noemen blijft wel een beetje hangen. Naast een betere processor, een ietwat aangepast uiterlijk en een geëvolueerde camera is er weinig nieuw onder de zon.

HTC One M9

HTC zelf beweert dat het met deze M9 het beste van de One M7 en de One M8 wou samenbrengen. Ok, genoteerd, maar een echte meerwaarde lijkt dit niet meteen te zijn. Toegegeven, net zoals haar voorgangers blijft de M9 een echt sexy apparaat. De mix van metaal en glas maken van deze Android smartphone een (de) topper qua gebruik van materialen.

Wordt het een succesverhaal? Dat zal de toekomst uitwijzen. De modale consument op zoek naar een topdevice, met een voorliefde voor strak design zal in deze M9 wel heil vinden. De consument die op zoek is naar het neusje van de zalm op vlak van nieuwigheden is wellicht beter af met een andere smartphone.

Samsung Galaxy S6 Edge

Ook onze vrienden van Samsung kwamen in avant première hun nieuwe toppertjes aanprijzen. De verwachtingen waren hooggespannen! Menig techies verwachtten zich aan innovaties op vlak van schermgebruik, zeker na de lancering van de Note Edge…Samsung wist deze verwachtingen zeker in te lossen, en meer zelfs, te overtreffen.

Galaxy S6

De Galaxy S6 Edge staat zo goed als een generatie voor op haar belangrijkste concurrenten. Dit is vooral te wijten aan het feit dat Samsung er als enige in slaagt om het scherm opnieuw uit te vinden. We zagen in het verleden al wat pogingen om met gebogen displays te werken, niet op z’n minst LG probeerde met de G Flex innovatief voor de dag te komen. Echter, Samsung weet van een gimmick een ware functionaliteit te maken.

Wat ons ook enorm bevalt, is het feit dat Samsung bloatware (= overbodige software) van haar apparaten gooit. Geen toevoeging van nodeloze Samsung applicaties die door niemand gebruikt worden. Dit versterkt enkel en alleen nog maar de focus op het scherm van dit top apparaat!

De Huawei Watch

Dit relatief nieuwe merk (toch zeker in België) slaagde vorig jaar in het openbreken van de smartphone markt. Anno 2015 lijkt Huawei sterker dan ooit. De smartphone lijn van het Chinese bedrijf verbaast vriend en vijand dankzij technische specificaties en oog voor design.

Huawei watch

Nu lijkt deze start-up (‘euhm’) ook haar pijlen te richten op de wearable markt, en hoe…We zijn zeer aangenaam verrast door de Huawei Watch. Deze smartwatch lijkt als eerste begrepen te hebben dat de focus nog altijd moet liggen op het watch gedeelte, en meer bepaald op hoe een uurwerk eruit ziet. Geen lompe klomp om je pols, maar een verfijnde; luxueus uurwerk dat de esthetiek van een traditioneel timepiece combineert met de functionaliteiten van een slim apparaat.

Als we vandaag mochten kiezen, dan wisten we het wel! De Huawei Watch all the way!

Ludwig

Plaats reactie

de-mwc15-avant-premires-op-een-rijtje