Scroll to top

Top

Geen reacties

De Mixed Reality van Magic Leap

Gepost op 22/04/2016
De Mixed Reality van Magic Leap

Virtual reality (VR) wordt door menig technologie journalisten en industrie analisten getipt als de technologische revolutie van de komende jaren. De toepassingen zijn eindeloos. Niet enkel in gaming, maar ook in vastgoed, onderwijs en transport komen nieuwe bedrijven met slimme oplossingen voor de dag.

En het zijn niet enkel de startups die op de VR kar springen. Technologie giganten lanceren bijna met de regelmaat van de klok een VR bril. Samsung, Oculus (gekocht door Facebook), HTC en Microsoft hebben volledige departementen die voltijds focussen op virtual reality. Grote afwezige vandaag zijn onze vrienden bij Apple. Maar zoals we leren uit het verleden, Apple is zelden een first mover. Echter, als ze met iets op de proppen komen, blaast het meestal de concurrentie tijdelijk omver.

We zijn het allemaal eens, VR is de toekomst, punt aan de lijn. Iedereen is stil in de zaal, behalve Rony Abovitz van Magic Leap.

Magic Leap en MR

En we hebben het hier niet over onze politieke vrienden aan de andere kant van de taalgrens. MR, ook wel Mixed Reality, is de toekomst volgens Magic Leap oprichter Abovitz. In plaats van een nieuwe realiteit te creëren, integreert Mixed Reality VR binnen de fysieke wereld.

Om beter te begrijpen wat we net bedoelen bekijk je best even het filmpje hieronder. Moeilijk onder woorden te brengen, maar fantastisch cool als je het ziet.

Dat MR een mooie toekomst te wachten staat is niet enkel onze mening. Volgens de grote investeringsfondsen in de Verenigde staten is Mixed Reality big business. Het bedrijf in kwestie heeft zonder een prototype reeds 1,4 miljard US Dollar opgehaald. Onder andere Google, Andreessen Horowitz en Qualcomm Ventures investeerden in Magic Leap. In hun laatste investeringsronde, onder leiding van de Chinese speler Alibaba, alleen haalde de tech startup 827 miljoen US Dollar op. Tot op heden de grootste C-ronde (derde investeringsdans) ooit. Het feit dat Sundar Pichai en Joe Tsai de startup adviseren zegt ook al meer dan genoeg.

Ons brein als grafische processor

Het uitgangspunt van de technologie is dat ons brein een menselijke grafische processor is. De manier waarop Magic Leap MR toepast, is door visuele impulsen onze hersenen een aantal projecties te laten maken via onze ogen. Dit zorgt ervoor dat de visualisering opgewekt door Magic Leap zo goed integreert met de bestaande fysieke wereld. De sleutel tot succes is dus perfect begrijpen hoe ons brein werkt.

Het begin van een nieuwe revolutie, wij geloven het graag. We kunnen haast niet wachten om het eens in real life te mogen testen!

Ludwig

Plaats reactie

de-mixed-reality-van-magic-leap