Scroll to top

Top

Geen reacties

De Kodak Ektra | Een smartphonecamera

Gepost op 23/10/2016
De Kodak Ektra | Een smartphonecamera

De meesten onder ons kennen het bedrijf Kodak als fabrikant van de fototoestellen en de camerarolletjes. De laatste jaren waren echter woelig voor het ooit zo innovatieve tech bedrijf, met als dieptepunten een nakend faillissement in 2012-2013 en de verkoop van heel wat technologiepatenten en licenties. In 2014 kondigde Kodak officieel aan dat het faillissement van de baan was dankzij een herstructurering die vooral bestond uit centralisering van de resterende divisies. Dit had ook een impact voor het departement in La Hulpe (rond Brussel).

Anno 2016 – De Kodak Ektra

In haar zoektocht naar relevantie springt Kodak nu ook op de smartphonekar. Het doet dit in nauwe samenwerking met Bullit, een UK gebaseerde fabrikant van onder andere Android smartphones. Bullit produceerde in het verleden al de CatterPillar smartphone die in de Verenigde Staten werd verkocht.

De Ektra mikt eigenlijk niet meteen op de smartphoneliefhebbers, maar eerder op creators die er wel iets in zien om met hun camera te kunnen bellen. Naar eigen zeggen krijg je best wel dat DSLR gevoel met deze smartphonecamera of camerasmartphone… De 21 megapixel camera, 4K videofunctionaliteit en een door Kodak gebouwde camera-app willen de Ektra alvast als een sterke mobiele camera positioneren. Het is echter nog even wachten op de DxO score. Dit is de industriestandaard voor het beoordelen van mobiele camera’s. Vooral dit laatste zal doorslaggevend zijn.

Niet voor iedereen

Bullit en Kodak maken duidelijk dat ze sterk inspelen op een bepaald marktsegment. Een onderdeel van de mobiele smartphone markt dat inderdaad matuur lijkt te zijn. Dit is een opportuniteit maar tegelijkertijd ook een risico. Want concurreert deze Ektra nu met de iPhone 7 Plus en de Huawei P9 of toch eerder met Point & Shoot camera’s zoals de Sony RX en de Canon G7X?

In het verleden probeerden zowel Samsung, Nokia als Sony dit marktsegment aan te boren, met wisselend succes. Maar Kodak is natuurlijk nog net iets anders…Wij kijken alvast uit naar onze review unit.

Ludwig

Plaats reactie

de-kodak-ektra-een-smartphonecamera