Scroll to top

Top

Geen reacties

UPDATE | De iPhone X | Wat we allemaal weten

Gepost op 09/09/2017
UPDATE | De iPhone X | Wat we allemaal weten

Volgende week dinsdag (12 september) stelt Tim Cook de nieuwe iPhone voor aan het grote publiek. Het belooft een interessant moment te worden die wel eens de toekomst van de smartphone wereld zou kunnen bepalen. Tien jaar geleden stelde toenmalig CEO Steve Jobs de eerste iPhone voor, en we weten allemaal hoe dit moment de smartphone markt tekende. Hoe de nieuwe iPhone net gaat heten weten we nog niet, maar in deze review gebruiken we alvast de naam iPhone X.

Fast Forward naar Augustus 2017 dus. Tijdens de laatste Earnings Call (een telefoongesprek tussen het management van Apple en analisten) gaf CEO Cook weinig prijs over de nieuwe iPhone. Hij liet wel vallen dat het ‘een interessant moment’ zal worden. Als dit een understatement is of gewoon een manier om de buzz rond het merk verder te vergroten zal dus volgende maand blijken.

Wat we denken te weten

In de weken die voorafgaan aan het ‘Special Apple Event’ gaat de globale technologie wereld volop speculeren. Menig bloggers, vloggers en analisten gaan op zoek naar hints die informatie vrijgeven over het nieuwe hebbeding. Wij centraliseerden de voornaamste informatie voor jou.

UPDATE 09/09: Er zullen drie iPhones voorgesteld worden

Recentere gelekte schetsen en berichten lijken te duiden op het feit dat er in totaal drie nieuwe iPhones zullen voorgesteld worden. De iPhone 7S en 7S Plus zullen een update zijn van de huidige iPhone 7. Het grootste esthetische verschil zullen de nieuwe kleuren zijn alsook een achterkant die vervaardigd zal zijn uit glas. Dit laatste zal het mogelijk maken om de iPhone 7S en 7S Plus draadloos op te laden.

Het merendeel van de aandacht zal echter gaan naar de nieuwe iPhone. Over de officiële benaming is er opnieuw wat meer twijfel. We gaan voorlopig nog steeds uit van de iPhone X, verwijzend naar de tiende verjaardag van het hebbeding.

Augmented Reality en Animojis

Tijdens haar laatste developer conferentie stelde Apple ARKit voor. Via deze technologie zullen nieuwe iPhones (of iPhones die iOS 11 zullen draaien) Augmented Reality mogelijkheden krijgen. In een notendop kan je AR zien als een mix van de echte realiteit rondom verrijkt met fictieve elementen (denk Pokemon Go). Zo zal je bijvoorbeeld fictieve animatie figuren kunnen laten dansen in een video die je hebt gemaakt met je iPhone. Ook ziet het ernaar uit dat Apple een nieuwe generatie emojis zal lanceren onder de naam Animojis. Naar alle waarschijnlijkheid zul je deze kunnen laten synchroniseren met je lip bewegingen en/of bepaalde bewegingen meegeven. Eerste geruchten beweren dat deze enkel compatibel zullen zijn met iMessage. Natuurlijk.

via GIPHY

De HomePod hints

In december brengt Apple de HomePod naar de markt. De intelligente speaker (een beetje zoals Amazon Echo of Google Home) met Siri als artificieel brein. In technische documenten over de HomePod vond een developer een afbeelding die naar alle waarschijnlijk een icoontje voorstelt van de nieuwe iPhone.

Daarnaast werd er in datzelfde technische document ook gehint naar de afwezigheid van een fysieke home knop op de nieuwe iPhone. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Apple wel een virtuele home knop ontwikkeld die alle functies van de huidige fysieke versie zal overnemen.

Een laatste weetje uit de HomePod documentatie gaat over het unlock mechanisme. De meeste iPhones worden unlockt via de TouchID technologie. De nieuwe generatie iPhones (en dan hebben we het niet over de mogelijke iPhone 7s lijn) zouden gebruik maken van de FaceID technologie. Je zal met andere woorden de nieuwe Apple smartphone kunnen unlocken met je gezicht. Hoe dit exact in zijn werk zal gaan, is nog even afwachten.

Chinese e-commerce sites

Een andere hint naar het uitzicht van het nieuwe Apple hebbeding krijgen we via de Chinese iPhone X hoesjes die je nu reeds online kunt vinden. In voorbereiding naar de officiele lancering is het voor iPhone case producenten zaak om bij lancering reeds een hoesje te kunnen aanbieden aan de vroege kopers van het nieuwe apparaat. Zo kunnen ze een deel van hun jaaromzet verzilveren bij de lancering omdat ze de concurrentie voor zijn.

Zo kan je op de Chinese bulk verkoop site DHGate (bestemd voor professionele aankopers) reeds iPhone 8 hoesjes in grote hoeveelheden kopen. Die cases verraden vooral dat de camera op volgende iPhone verticaal zal geplaatst worden.

UPDATE 09/09: Social media

Heel wat iOS ontwikkelaars en technologie bloggers hebben eveneens een aantal zaken geleaked op social media. Voornamelijk Twitter wordt gebruikt om nieuwe ontdekkingen te delen. Een bekende bron van betrouwbare informatie is Steve Troughton-Smith. Zo deelde hij deze foto’s van apps op de nieuwe iPhone 8

UPDATE 09/09: Foto- en videomateriaal

Op basis van de verschillende stukjes informatie die op het wereldwijde web gevonden worden, maken Chinese producenten eerste klonen van de iPhone. Eigenlijk best gek dat de klonen sneller in omloop zijn dan het originele product. Vervolgens gaan bloggers en vloggers die klonen online bestellen om er dan een artikel of een video van te maken om te delen met hun volgers. Onderstaand foto- en videomateriaal werd op die manier verzameld.

UPDATE 09/09: Nieuwe accessoires

Naast al het nieuws over de iPhone zelf, kwamen we ook te weten dat er een update van de Apple AirPods zit aan te komen alsook een nieuwe Apple Watch. De nieuwe Apple Watch zou over een eigen simkaartje beschikken, wat zou toelaten om deze te gaan gebruiken zonder dat er een smartphone nodig is. We veronderstellen dat Apple deze keuze maakt om de Apple Watch markt penetratie op te drijven. Tot op heden was het nodig om een iPhone te hebben om de mogelijkheden van een Apple Watch te kunnen benutten. Door de Apple Watch nu ‘los te koppelen’ van de iPhone spreekt de Apple Smart Watch mogelijks een breder publiek aan.

iPhone X Om af te sluiten

Hoe de iPhone X er exact zal uitzien is nog even afwachten. Maar bovenstaande hints doen ons geloven dat de eerste afbeeldingen, hoesjes en klonen die reeds in omloopt zijn. dicht aansluiten bij het eind product. Gedurende de komende dagen en weken houden we jullie zeker verder op de hoogte, dus blijf ons in de gaten houden.

Ludwig

Plaats reactie

update-de-iphone-x-wat-we-allemaal-weten