Scroll to top

Top

Geen reacties

De Immortus belooft ons oneindig rijplezier - Technologium

Gepost op 10/09/2015
De Immortus belooft ons oneindig rijplezier

Australië, het land van Skippy, het Great Barrier Reef en de Aboriginals. Binnenkort kunnen zij ook de “Immortus” aan het lijstje toevoegen. De “Aussies” zijn aardig op weg om een sportwagen te bouwen met een oneindig bereik. Het geheim? De zon! Nu ja, voor Australië misschien een zeer beschikbare vorm van energie, voor ons West-Europeanen dan weer net dat tikkeltje minder. Maar niet getreurd, de “Immortus” zal ook uitgerust worden met een “conventionele” batterij die je kan opladen via het stopcontact.

Immortus_Car

Veelbelovende start-up mikt voor de sterren

EVX, Het bedrijf achter “Immortus”, is nog niet dermate bekend dat het aanspraak kan maken op “top-ingenieurs” zoals je die vindt bij Tesla en Faraday Future. Wel is EVX een alliantie aangegaan met de Swinburne University of Technology in Melbourne. Door zich te beroepen op “jong aanstormend geweld” geniet deze ambitieuze start-up van een groep beloften die staan te popelen om hun gedurfde concepten gestalte te geven. En zeg nu zelf, wie heeft er nog niet van gedroomd zijn eigen sportwagen te ontwerpen?

Screen Shot 2015-09-09 at 22.47.02

En tenslotte: een blik op de specs

Wat kunnen we dan verwachten van de Immortus? Aangezien het momenteel nog een concept car betreft kan het bedrijf nog geen uitspraken doen over de “real-life” prestaties van het voertuig. Op papier ziet het er echter wel al veelbelovend uit. De wagen zou optrekken van 0 tot 100 km/u in 7 seconden, een topsnelheid halen van 150 km/u en een bereik hebben van 550 km bij een combinatie van batterij en zonnepanelen. Wat de Immortus ook uniek maakt ten opzichte van andere wagens met zonnecellen is dat het model voorzien wordt van 4 en niet 3 wielen en eveneens in staat zal zijn enige extra “ballast” (bagage of mensen) te verplaatsen. Aan een snelheid van 60 km/u zou de wagen theoretisch zelfs oneindig kunnen blijven rijden. Een eerste “sneak preview” zullen we reeds krijgen van een eerste model dat tentoongesteld zou worden op de SEMA autoshow in Las Vegas in de maand november van dit jaar.

immortus-solar-electric-car_0007

Plaats reactie

de-immortus-belooft-ons-oneindig-rijplezier-technologium