Scroll to top

Top

2 reacties

De iBeacon als gids in de Londense metro

Gepost op 08/08/2014
De iBeacon als gids in de Londense metro

Waar draait de iBeacon-technologie in eerste instantie om ?

De komst van de iBeacon, dat korte signalen stuurt naar je smartphone indien je zelf dichtbij bent, werd al in januari aan jullie voorgesteld door Ludwig. Location Based Services (LBS) en Near Field Communication (NFC) krijgen er dus een drijvende kracht bij. Je bevestigt het kleine doosje tegen de muur en via Bluetooth stuurt het signalen uit naar de dichtbijgelegen smarthphones. Initieel werd de iBeacon gecreëerd om coupons en marketingacties van een bepaald product in een winkel naar je smartphone te sturen, eens je de iBeacon nadert. De iBeacon is inzetbaar in elke mogelijke sector, maar toont daarbuiten nog veel meer toepassingsmogelijkheden.

Wat voor nieuwe toepassingsmogelijkheden?

Een geweldig initiatief kwam er van Het Londense designbureau Ustwon, dat samenwerkt met de blindenvereniging Royal London Society for Blind People. Ze staken de koppen bij elkaar om te kijken of de iBeacon-technologie gebruikt kan worden om slechtzienden te begeleiden bij het gebruik van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld door middel van audio.

De idee bestaat erin dat de slechtziende zijn ‘Wayfindr’-applicatie gebruikt op de smartphone. Zo krijgt de persoon continu signalen binnen van de iBeacons die overal over het metronetwerk verspreid zijn. De persoon weet dus exact waar hij of zij zich bevindt en kan zich door de audio laten begeleiden om zo vlot mogelijk het juiste metrostel te vinden. (vb. “Presenteer nu links uw ticket aan de poort” of “Houd uiterst rechts op de roltrap”)

Ontdek via onderstaand filmpje hoe Wayfindr exact werkt!

Tot dusver loopt het project enkel met de iBeacon Estimote, maar Ustwo voert al testen uit om andere, meer accurate bakens te vinden. Het prototype is er, maar het finaal product laat voorlopig nog op zich wachten. Testen om tot een finaal product te komen staan de komende maanden op de planning, aldus Umesh Pandya, User Experience directeur bij Ustwo.

Wij zijn alvast zeer enthousiast dat de nieuwe iBeacon-technologie niet enkel bijdraagt tot betere marketingprocessen, maar daarbovenop een tastbare (meer)waarde kan opleveren voor de maatschappij en personen met beperkingen.

Stay Tech’d

Plaats reactie

de-ibeacon-als-gids-in-de-londense-metro