Scroll to top

Top

Geen reacties

De Huawei P40 Pro | Niets minder dan een wonder

Gepost op 04/05/2020
De Huawei P40 Pro | Niets minder dan een wonder

In een wereld waar we met smartphones om de oren geslagen worden, is het moeilijker dan ooit om door al het geruis te breken. De dagen dat er om het kwartaal een nieuw vlaggenschip gelanceerd werd, liggen ook reeds ver achter ons. Dit jaar gooide ook Corona heel wat roet in het eten. Zo werd onder andere de jaarlijkse technologische hoogmis MWC in Spanje geannuleerd.

Veel smartphone producenten zitten met de handen in het haar en raken in lastige papieren. De lancering van een nieuw apparaat gaat immers in veel gevallen gepaard met een lanceringsevent en een daaraan gekoppelde lanceringscampagne. Broodnodig om de nodige aandacht te krijgen bij mogelijke kopers. Doordat de offline wereld vandaag quasi volledig offline is, is het ook geen sinecure om puur op verpakking en marketing geweld de aandacht te trekken.

Echter, als de verpakking plaats moet maken voor iets anders, dan is dit een opportuniteit om met inhoud te overtreffen. En aan inhoud ontbreekt het deze Huawei P40 Pro écht niet.

Een leven zonder Google? Kan dat überhaupt?

Daar staat ie dan te midden van de kamer; een reuzengrote olifant. De minder constructieve relatie tussen Huawei en de Amerikaanse technologie industrie leidde tot een breekpunt op vlak van samenwerking. En alhoewel de P40 Pro op het Android besturingsysteem draait, beschikt de nieuwe Huawei niet over GMS (Google Mobile Services). Dit zijn het framework en de apps die normaliter op Android smartphones draaien. No big deal denk je dan, maar weet dat dit eveneens betekent dat de Play Store standaard niet op de P40 Pro geïnstalleerd staat en er ook niet zomaar geïnstalleerd kan worden.

In het dagelijkse leven staat dit gelijk met geen Gmail app, geen Maps app, geen Google Drive app, geen Play Store app, geen Google Chrome app, geen Youtube app…Met andere woorden veel geens. Echter blijkt dit in realiteit geen existentieel probleem te zijn voor de P40 Pro. Dit is voornamelijk te danken aan de Huawei versie van de App Store die door het leven gaat als de AppGallery. Het is ongelofelijk hoe snel de AppGallery aan het groeien is. Vandaag claimt Huawei reeds de derde plaats op vlak van aantal apps in hun eigen App Store (na de Play Store van Google en de App Store van Apple).

In die AppGallery vind je reeds heel wat toepassingen die je in de Play Store en in de App Store kan downloaden. Bestaat er echter geen ‘native’ versie in de AppGallery, dan legt Huawei handig een linkje naar een mobiele site waar je vervolgens het bronbestand van de app kan installeren op je P40 Pro, zoals ze dat doen voor WhatsApp. We zullen in een volgend artikel ook wat dieper ingaan op de AppGallery.

De P40 Pro draait mee aan de top

Als we dan even abstractie maken van het Huawei vs. Google debacle, dan ontdekken we een smartphone om (meer dan) u tegen te zeggen. Het uitzicht van de P40 Pro straalt één en al klasse en luxe uit en mag zich dan ook een waardige opvolger van de P30 Pro noemen. Een quasi volledig uit scherm vervaardigde voorkant in een metalen chassis met een uit glas gesneden achterkant waarin de stoere cameralens huist. Het volstaat om de P40 Pro in handen te nemen om volledig te begrijpen in welke klasse Huawei wil meespelen. Qua look en feel kan je dit vlaggenschip dan ook zonder moeite vergelijken met de iPhone 11 Pro of de Samsung S20 lijn.

De camera is natuurlijk een belangrijke differentiator voor de P40 Pro. De samenwerking tussen Huawei en Leica die door de P9 concreet vertaald werd, werpt duidelijk zijn vruchten af. Doorheen de jaren werkten de teams van Huawei en Leica nauw samen met als doelstelling de perfecte smartphone camera op de markt te brengen. We geven alvast graag mee dat de cameramodule in de P40 Pro in heel wat departementen die perfectie benadert. Meer nog, vergeleken met de Samsung Galaxy S20 en de iPhone 11 steekt de P40 Pro er met kop en schouders bovenuit. De drie-lenzige setup die bestaat uit een normale 50MP lens, een breedhoek 40 MP lens en een 12MP optische zoomlens zorgen voor prachtige foto’s en videos. Ook kan je met de P40 Pro in 4K filmen. Wat ons vooral aangenaam verrast, is de snelheid waarmee de P40 Pro focust op een object en de kwaliteit van de foto’s in minder lichtrijke omstandigheden.

Ludwig

Plaats reactie

de-huawei-p40-pro-niets-minder-dan-een-wonder