Scroll to top

Top

Geen reacties

De Huawei P20 Pro| Niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 camera’s

Gepost op 30/03/2018
De Huawei P20 Pro| Niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 camera’s

Dat Huawei heer en meester wil worden van smartphone land is bij deze overduidelijk. Het Chinese technologie merk lanceerde deze week de P20 Pro in Parijs. De nieuwe P20 Pro is samen met de reguliere P20 en de P20 Lite onderdeel van de Huawei premium smartphone familie.

Mobiele fotografie van de hoogste plank

Voor het eerst in de geschiedenis zien we een smartphone uitgerust met maar liefst vier lenzen, waarvan 3 op de achterkant en 1 selfie camera. Waarvoor al dat lenzengeweld dient, vraag je? Wel, de eerste zorgt voor telefoto functionaliteit, de tweede neemt monochrome kiekjes en de laatste staat garant voor waar megapixel galore. De kleurensensor van de P20 is namelijk uitgerust met maar liefst 40 megapixels.

Met de P20 Pro wil Huawei verder de harten van de mobiele fotograaf en videograaf veroveren. De ingebouwde AIS (Artificiële Intelligentie Stabilisatie) zou ervoor moeten zorgen dat foto’s en videos altijd scherp getrokken worden. Dankzij objectherkenning herkent de camera immers de contouren van een voorwerp om ervoor te zorgen dat ieder foto- of videoframe consistent scherp blijft.

Om de grenzen tussen amateur en professionele fotografie verder te laten vervagen, komt de P20 ook met een 5 seconden long exposure functie, zonder dat je de smartphone op een tripod hoeft te plaatsen. Onder normale omstandigheden komen dergelijke long exposure foto’s er altijd heel onscherp uit. De toekomst zal uitwijzen indien Huawei de belofte effectief kan inlossen.

Het oog wil natuurlijk ook wat

Ook op vlak van looks scoort de P20 Pro. De smartphone oogt en voelt heel kwalitatief. Dit dankzij een glazen voor- en achterkant en een tweekleurige afwerking. De voorkant van de nieuwe Huawei smartphone is trouwens nog steeds uitgerust met een fysieke vingerprint scanner.

Het prijskaartje van de P20 Pro straalt echter ook premium uit. Op basis van de persinformatie zou het nieuwe vlaggenschip in de Huawei familie 899 Euro gaan kosten. Dit is echter nog steeds merkbaar minder dan de 1159 Euro die je betaalt voor een iPhone X.

 

 

Ludwig

Plaats reactie

de-huawei-p20-pro-niet-1-niet-2-niet-3-maar-4-camera-8217-s