Scroll to top

Top

Geen reacties

De HTC One M8 combineert looks en brains - Technologium

Gepost op 27/06/2014
De HTC One M8 combineert looks en brains

De laatste tijd zijn we aan het spelen geweest met de nieuwe top smartphone van HTC, namelijk de One M8. De M8 is de opvolger van de One M7, die vorig jaar gelanceerd werd en een schot in de roos was. De eerste generatie van deze smartphone wist mening consumenten te overtuigen dankzij een zeer eigentijdse look en sterke hardware- en softwarematige prestaties. Onze belangrijkste vraag was indien de opvolger er eveneens in slaagt om een deel van de markt te overtuigen.

Look en feel

We moeten eerlijk zijn, de HTC  One M8 ziet er zeer knap uit. De behuizing van het apparaat bestaat uit 90% metaal en een kleine 10% glas wat ervoor zorgt dat de smartphone er premium uitziet, en ook premium aanvoelt. Wij kregen de geborstelde metalen versie van de M8 (die overigens in drie uitvoeringen beschikbaar is) die er heel industrieel uitziet. De combinatie van een strak industrieel design en een super helder scherm maken van deze HTC opnieuw een apparaat om duimen en vingers af te likken.

De M8 is zeker geen kleine smartphone. Om deze HTC met één hand te bedienen, heb je serieus grote handen nodig of een goeie verzekering tegen val- en breukschade ;). Daarnaast zijn er bijna geen hoeken aan deze M8 waardoor je niet veel grip hebt. Wat ons betreft is het belangrijk om, als je door deze smartphone aangetrokken bent, meteen ook een goede beschermingshoes te kopen. De kans is immers bestaand dat je door de bovenvermelde zaken, de telefoon wel eens laat vallen.

Het gewicht van de M8 zit goed. De iets zwaardere behuizing zorgt voor een stevig en sterk aanvoelen, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5.

Zoals reeds vermeld beschikt deze HTC over een zeer helder en levendig scherm. Alle kleuren komen perfect tot hun recht, waardoor het bekijken van foto’s of video’s een waar plezier wordt op dit vlaggenschip.

Functionaliteiten

De HTC versie van Android is onze op twee na meest favoriete versie. We houden het meest van de standaard Google Android versie (die je bijvoorbeeld kan terugvinden op de Nexus 5) en de Sony versie van Android vinden we ook best leuk. De HTC skin van Android is niet te zwaar en er zijn ook niet nodeloos veel extra applicaties geïnstalleerd. De apps eigen aan HTC, zoals de ZOE app om foto’s te nemen of CAR app om je M8 aan te passen aan gebruik voor in de wagen zijn van degelijke kwaliteit. Andere apps zoals KID MODE of HTC APPS bieden naar ons aanvoelen niet bepaald meerwaarde en kunnen dan ook best van het apparaat gelaten worden.

Voor de camera blijft HTC vasthouden aan het ‘ultrapixel’ principe. Heel eenvoudig uitgelegd legt de camera van de M8 grotere pixels vast, in vergelijking met de standaard megapixel camera’s, waardoor er ook meer licht in de foto’s wordt opgenomen. Dit komt dan weer de algemene fotokwaliteit ten goede. Natuurlijk dat dit allemaal ook wat marketing is, maar we moeten wel toegeven dat de M8 mooie foto’s trekt. Daarnaast beschikt de M8 nog over een secundaire camera op de backcover. Deze kleinere camera brengt diepte aan getrokken foto’s waardoor je nadien wel leuke effecten kan toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld een soort 3D foto’s trekken.

De geluidskwaliteit van deze smartphone behoort tot de beste op de markt. Dit vooral dankzij twee speakers aan de voorkant van de M8. Bij het kijken naar video of het luisteren naar muziek met deze speakers krijg je een echt stereogeluid, iets redelijk uniek op de smartphone markt.

De ingebouwd infraroodlens in deze HTC zorgt voor een leuke toevoeging. Je hebt niet langer de zapper(s) nodig voor televisie en kabelbox, aangezien je beide perfect kan besturen via deze infraroodlens en een ingebouwd app. Deze functionaliteit gebruiken wij heel frequent. Leg dus gerust die zappers in de kast als je beslist een M8 aan te schaffen.

Standaard komt deze HTC met 16GB intern geheugen, wat zo’n beetje de industriestandaard is. Echter, je kan dit geheugen uitbreiden tot 128GB dankzij een SD kaartje. Bij aanschaf van een M8 biedt Google je gratis 65GB op haar cloud. Als je dus een data abonnement hebt, dan heb je eigenlijk weinig nood aan een extra geheugenkaartje.

Last but not least beschikt dit vlaggenschip ook over een zeer goeie batterij. Ondanks het grote scherm en intensief gebruik, slaagden we erin een volledige dag (ongeveer 16 uur) door te komen met een volledig opgeladen HTC One M8. Wat zeker niet mis is voor een telefoon van dit formaat.

Is dit nu een smartphone voor jou?

Als je houdt van een top smartphone die zowel op vlak van look en feel als op vlak van functionaliteiten uitblinkt, dan raden we je zonder enige twijfel deze HTC One M8 aan. Het is een waardige opvolger voor de M7, die destijds toch door veel kenners werd verkozen tot DE smartphone van 2013. Wel moet je ook bereid zijn een premium prijs voor deze beauty neer te leggen.

Overzicht scores

Look & Feel
8,5
Functionaliteiten
8
8

Topper

De HTC One M8 combineert looks met brains. De telefoon definieert opnieuw 'hoe' een top smartphone er moet uitzien. Ook op vlak van functionaliteiten en batterijkwaliteit zijn we aardig verrast. Over de Ultrapixel camera technologie kan je vragen stellen, maar de M8 zorgt wel voor mooie foto's.
Ludwig

Plaats reactie

de-htc-one-m8-combineert-looks-en-brains-technologium