Scroll to top

Top

Geen reacties

De HTC Desire 816: One-design doorgetrokken naar de Desire-serie

Gepost op 31/08/2014
De HTC Desire 816: One-design doorgetrokken naar de Desire-serie

Na enkele Nokia-‘phablets’ te reviewen, trekken we nu naar de HTC Desire 816.  Eigenlijk had deze telefoon Desire 810 moeten heten, wat in lijn zou liggen met eerdere Desire–telefoons, maar de Taiwanese fabrikant doopte deze HTC toch 816 omdat 810 een negatieve connotatie zou hebben in de Chinese symboliek. Of deze phablet HTC geluk zal brengen valt af te wachten. HTC trekt het design van de mooie One-serie door naar de Desire-reeks. HTC mikt met deze phablet op het middensegment en concurreert dus niet met de Nokia Lumia 1520 die we in juli reviewden.

Look en Feel

Net zoals de HTC One M8 ziet ook deze Desire 816 er mooi uit. Het minimalistische 5-5inch scherm, met een resolutie van 1280×720 pixels, geeft mooi beeld voor dit segment. Het toestel is voorzien van HTC’s iconische dual-front  speakers en HTC Boomsound voor een zeer degelijke audiobeleving. De Desire 816 is een phablet, en eerlijk gezegd voelt dat groot aan. Een phablet met één hand bedienen lukt niet en dat kan sommigen frustreren. Maar omdat zijn ontwerp enorm plat is (7,99mm), voel je hem amper zitten in je broekzak, en ook zijn gewicht valt goed mee ( 165g).

Als minpuntje van de Desire 816 noteren we de achterkant, die uit goedkoop plastiek gebouwd lijkt en dit zorgt ervoor dat de donkere modellen (blauw en grijs) heel gemakkelijk vingerafdrukken opneemt.

Functionaliteiten

De HTC-versie van Android is volgens ons, na de standaard Google versie, de mooiste Androiduitvoering . De phablet draait op Android 4.4 KitKat die ten opzichte van de eerdere versie vernieuwt in zijn snellere prestaties en betere accuduur.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel met flits, die OK scoort. De frontcamera, geschikt voor foto’s en video, heeft een resolutie van 5,0.

Het intern geheugen van deze phablet is 8GB en lijkt ons wat laag voor deze middenmoter, maar dit wordt verholpen doordat je een externe geheugenkaart kan opnemen. HTC heeft, net als bij de iPhone van Apple, gekozen voor een interne batterij die niet vervangen kan worden.

Deze phablet iets voor jou?

De HTC Desire 816 is een puike phablet met prachtig design en snelle processor. Mocht je overweg kunnen met een 5,5inch-screen raden we deze telefoon zeker aan voor liefhebbers van puike androidkwaliteit gemixed met simplistisch design. De adviesprijs voor deze HTC bedraagt 399 euro.

Overzicht scores

Look & feel
7
Functionaliteiten
8
Prijs/Kwaliteit
8.5
7.8

Rating

Plaats reactie

de-htc-desire-816-one-design-doorgetrokken-naar-de-desire-serie