Scroll to top

Top

1 reactie

De HTC Desire 610 is voor iedereen

Gepost op 21/11/2014
De HTC Desire 610 is voor iedereen

Een goede student

HTC verrijkte recentelijk haar gamma smartphones met de Desire 610 die zich in het midden van het smartphone gamma positioneert. Bij HTC is het vooral de One M8 die tot de verbeelding spreekt. De 610 is een smartphone voor een publiek dat bewust op zoek gaat naar prijs/kwaliteit, maar toch een aantal onderscheidende factoren zoekt. In het geval van deze smartphone is het dan vooral de geluidskwaliteit en de HTC Touch interface die het verschil maken.

De smartphone ligt goed in de hand en het overall design is weldoordacht. Afgeronde hoeken en een plastic van hoge kwaliteit maken van de Desire 610 een mooie smartphone. Voor sommigen onder jullie zou deze smartphone nogal ‘breed’ kunnen uitvallen, zonder daarom TE breed te zijn. Desondanks dit kunnen we zeker zeggen dat de Desire robuust aanvoelt.

Een klein minpuntje bij de witte versie is dat je heel eenvoudig vingerafdrukken ziet op de plastic cover van deze HTC.

Look & Feel

Zoals reeds aangehaald, bevindt deze HTC Desire 610 zich in het midden van een nogal ruim smartphone gamma met heel wat concurrentie. Deze telg weet zich echter goed te onderscheiden van haar peers dankzij een aantal specifieke karakteristieken.

Dankzij een performante processor vormt films kijken of basis spelletjes spelen op deze HTC geen enkel probleem. De specifieke Touch interface versterkt dit zonder daarom te aanwezig te zijn. Al bij al een vlotte gebruikerservaring tijdens het navigeren door de smartphone.

Met een opslagcapaciteit van 8 GB kan je niet eindeloos foto’s of muziek opslaan, gelukkig kan je een extern geheugenkaartje installeren, iets wat dikwijls ontbreekt bij smartphones uit de hogere regionen. Je kan tot 128 GB extra geheugen voorzien, wat het equivalent is van de duurste en beste iPhone 6.

HTC Desire 610

Het 4,7 inch scherm is groot genoeg om videos te bekijken. Echter vinden we de schermkwaliteit niet bepaald top. Kleuren komen niet echt tot leven, zeker niet in vergelijking met de schermen van Samsung smartphones. Natuurlijk moet je dit wel in perspectief plaatsen. Voor een smartphone in deze prijscategorie kan je nu ook eenmaal (nog) niet alle toeters en bellen verwachten.

De 8 megapixel camera doet wat gedaan moet worden. Je kan degelijke foto’s nemen, indien nodig met flash. In omstandigheden met weinig lichtinval zijn de foto’s wel wat donker. Maar opnieuw, voor een smartphone in het midden van het gamma kan je geen superieure Karl Zeiss lenzen verwachten. Een leuke feature hier is de HTC software. Dankzij deze kan je foto’s naar hartelust bewerken.

Iets wat we als zeer positief ervoeren was de geluidskwaliteit. De HTC Desire 610 geniet van stereogeluid dankzij twee frontale speakers die uitgerust zijn met Boomsound. Je favoriete liedjes komen dankzij deze speakertechnologie extra tot leven, iets wat wij zeker konden appreciëren.

Voor jou?

De HTC Desire 610 is een smartphone die overal wel kan passeren. Dit is zowel een sterkte als een zwakte. Een sterkte in die zin dat de modale consument aan deze smartphone zeker genoeg heeft. Een zwakte in die zin dat de Desire niet bepaald veel karakter of eigenheid uitstraalt.

HTC Desire 610

Ben je dus op zoek naar een passe-partout, dan ben je met deze smartphone zeker goed af. Echter, wil je een smartphone die wat karakter, eigenheid, charisma (en een duurdere prijs) uitstraalt, dan zoek je misschien beter nog wat verder.

Ludwig

Plaats reactie

de-htc-desire-610-is-voor-iedereen