Scroll to top

Top

Geen reacties

De gemiddelde Belg toch niet zo digitaal als gedacht?!

Gepost op 12/08/2015
De gemiddelde Belg toch niet zo digitaal als gedacht?!

Uit de Techonomic Index, een Europese consumentenstudie van Samsung, blijkt dat Belgen heel wat minder op sociale media zitten dan andere Europeanen. Daarnaast spenderen we ook veel minder tijd op onze smartphones. Lopen wij Belgen achter op de rest of houden wij graag vast aan onze oude gewoontes ?

Uit de studie, waar 18 duizend Europeanen aan deelnamen, blijkt dat we het liefst onze smartphone zo weinig mogelijk gebruiken. Aan een lekker recept geraken we eerder via onze vrienden en familie  en het volume van de tv zetten we lager met de afstandsbediening, zonder naar onze smartphone te grijpen. Dit zijn cijfers die we toch niet direct verwacht hadden van de gemiddelde Belg.

aantal minuten smartphone

De Belgen spenderen van alle Europese landen het minste tijd op ons mobiel toestel. Op een typische dag zitten wij zo’n 53 minuten op onze smartphone. Landen zoals Roemenië en Spanje staan bovenaan in de lijst met het dubbel aan tijd gespendeerd op hun smartphone. Misschien is de Belg wel eerder actief op tablet en/of PC?

aantal mensen op social media

Sociaal zijn doen we ook liever offline dan online. Enkel Duitsers en Finnen (respectievelijk 58 en 59 procent) gebruiken nog minder de sociale media dan de Belgen (64 procent). Ter vergelijking, in Bulgarije gebruikt 91 procent van de ondervraagden sociale media. Kijken we dan toch liever in elkaars ogen dan naar ons schermpje als we samen op café gaan ?

Verrassende resultaten vinden wij! Wat zou de  verklaring hiervan kunnen zijn? Staan wij echt nog achter op de andere landen of gebruiken we het digitale op een andere manier?

Christophe Havermans

Plaats reactie

de-gemiddelde-belg-toch-niet-zo-digitaal-als-gedacht