Scroll to top

Top

2 reacties

De gehypte Oneplus One

Gepost op 10/05/2014
De gehypte Oneplus One

Wordt een Chinees de smartphone van het jaar?

Na de succesverhalen van Huawei, Zoppo en ZTE zou de Chinese smartphone fabrikant Oneplus wel eens ‘the next big thing’ op de smartphone markt kunnen worden.

Het is op zijn minst verbazingwekkend te noemen hoe Huawei er op zeer korte termijn in slaagde om op globale schaal nummer 3 te worden als het neerkomt op marktaandeel binnen het smartphone segment.
De tijd dat Chinese makelij in 1 adem vermeld werd met slechte kwaliteit lijkt hiermee dan ook definitief voorbij. De bovenvermelde merken slaagden er immers in om veel smartphone voor weinig geld aan te bieden, een aanbod dat de consument wel lijkt te smaken.

Het enige grote verschil dat nog bestond, was de marketingmachine die achter de Chinese producten stak. Waar Apple en Samsung bekend staan voor het opzetten van slimme marketingacties bij het lanceren van hun apparaten (lancering iPhone 5, Samsung Galaxy S5….), brachten de Chinezen hun devices zonder veel toeters op de markt.

Het Chinese Oneplus breekt met deze gewoonte. Vandaag kondigde de fabrikant via een slim persbericht haar eerste apparaat aan, en hier komt een slimme marketingstunt om de hoek, die in eerste instantie enkel op uitnodiging zal verkrijgbaar zijn.
Hiermee slaagt Oneplus er ook meteen in om een soort van exclusiviteit te koppelen aan de lancering. Iets wat keer na keer goed werkt om een hype te creëeren rond een merk.

Hetgeen Oneplus al belooft aan specificaties doet mening tech en gadget fanaten dromen. Een groot 5,5 inch scherm, 3GB aan werkgeheugen, een 2,5 GHz snapdragon processor en een 13 megapixel camera. En dit allemaal voor minder dan 350 euro. Zelfs de grootste Apple fanboy kan niet ontkennen dat dit wel eens de moeite zou kunnen zijn :).

Qua software zal de Oneplus One draaien op een speciale versie van het Android platform, namelijk de Cyanogen mod. Dit zal ervoor zorgen dat houders van een Oneplus altijd als eerste de nieuwste versie van het Android besturingsysteem zullen binnenkrijgen.

Morgen zou Oneplus meer details bekend maken over haar eerste smartphone (die ook beschikbaar zal zijn in België) en hoe een uitnodiging te bemachtigen. Wij staan alvast in de eerste rij en hebben onze connecties al aangesproken om zo snel mogelijk een apparaat in handen te krijgen ;).

Zonder twijfel binnenkort meer nieuws op onze site! Wil je zelf op de hoogte te blijven van de Oneplus, klik dan zeker op volgende link of tweet mee met hashtag #NeverSettle.

 

Ludwig

Plaats reactie

de-gehypte-oneplus-one