Scroll to top

Top

Geen reacties

De fietsenstalling van de toekomst

Gepost op 10/02/2016
De fietsenstalling van de toekomst

Afgelopen jaar werd er in Tokyo Japan een zeer innovatieve technologie op de markt gebracht die toelaat je fiets veilig te parkeren. Het straatbeeld van drukke steden in België wordt vaak wat getekend door de drukke fietsenstallingen. Om nog maar te zwijgen van hoeveel palen we wel niet tegenkomen waar slechts één wiel aanhangt.

Japanse ingenieurs antwoordden hierop met hun “eco cycle ondergrondse fietsenparking” die maar liefst 800 fietsen kan stallen. Deze groep mensen is vandaag een zelfde technologie aan het ontwikkelen, maar dan voor auto’s. Benieuwd wat dit teweeg zal brengen in de toekomst. Het bizarre aan dit verhaal is dat de technologie nog niet geadopteerd is door andere landen.

stalling com

Op onderstaande video kan je zien hoe het concept gebruikt wordt. Je kunt aan de hand van een code of een kaart je fiets op de rail zetten om hem vervolgens de ondergrond in te sturen. Dit zou niet meer tijd in beslag mogen nemen dan je fiets aan het slot te hangen. Om hem terug op te pikken doe je gewoon terug hetzelfde, en enkele seconden later heb je je fiets weer naast jou.

https://www.youtube.com/watch?v=Ym7juWamiWY

Christophe Havermans

Plaats reactie

de-fietsenstalling-van-de-toekomst