Scroll to top

Top

Geen reacties

De eerste be-hackathon start dit weekend

Gepost op 27/03/2015
De eerste be-hackathon start dit weekend

Hackathons, een event waar tech lovers samenkomen om (meestal) gedurende een weekend met innovatieve oplossingen voor de dag komen om aan het eind van de rit te pitchen, is ook in België meer en meer gemeengoed.

Na een aantal succesvolle edities van de startup community zelf, zien we echter ook meer en meer grote multinationals op de trein springen. Op zich wel een stap in de goeie richting om de meestal logge interne (IT) structuren te bypassen en samen te werken met snelle en dynamische jonge startups. Het zorgt meteen ook voor nauwere samenwerkingen tussen de grote multinationals zelf en de startup community, iets wat in de Verenigde Staten en andere meer progressieve landen reeds onderdeel is geworden van partnerships.

Gedurende komend weekend wordt de eerste officiële ‘be-hackathon‘ georganiseerd in Co.Station te Brussel. Deze hackathon focust zich op het ontwikkelen van apps voor mindervaliden

be-hackathon

Eén van de objectieven is het creëren van prototypes van producten of services die gebruik maken van technologie om mindervaliden meer mogelijkheden te geven. Hiervoor krijgen de verschillende teams 36 uur.

Als de teams apps ontwikkelen die meerwaarde kunnen bieden, en bepaalde grote spelers in de industrie hebben interesse om het product verder te ontwikkelen, kan deze hackathon het begin zijn van een nieuwe startup die meteen ook al een klant binnensleept. Een leuke manier dus om ook ondernemerschap te stimuleren.

be-hackathon

Indien je als grote corporate ook goesting hebt om eens een hackathon te organiseren, check dan zeker dit relatief nieuwe concept van Leo Exter. Intern hebben veel grote bedrijven immers niet de nodige competenties aanwezig om een hackathon te faciliteren. Daar kan deze oplossing dan wel antwoord op bieden.

Ludwig

Plaats reactie

de-eerste-be-hackathon-start-dit-weekend