Scroll to top

Top

Geen reacties

De DJI Spark | Een uitgebreide happy camper vakantiereview

Gepost op 01/08/2018
De DJI Spark | Een uitgebreide happy camper vakantiereview

De dagen dat de enige technologie op reis de familie kodak was, liggen ver achter ons. Vandaag ga ik op reis en neem ik mee: een laptop om toch wat werk te verzetten, een tablet om wat series te kunnen checken tijdens de vlucht , een smartphone voor de navigatie, een powerbank voor alle gadgets EN een drone!

Tijdens onze zevendaagse roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten zit het alvast goed met de return on investment van onze DJI Spark. De kleinste telg in de DJI familie mocht hoge pieken scheren in de vele nationale parken die we bezochten. Herbij onze bevindingen.

De reisdrone voor happy campers?

We gingen tijdens onze reis niet de luxetoer op. Het was onze bedoeling om al kamperend zoveel mogelijke nationale parken te bezoeken. We namen met een trekrugzak het vliegtuig van San Francisco naar Las Vegas om daar een auto te huren en een kleine 2500 KM af te leggen. Om zo’n concept te doen slagen is het essentieel om zo licht mogelijk te reizen. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk kunnen inpakken en wegwezen. Dit heeft ook zijn consequenties voor de technologie die je meedraagt.

Een drone meenemen op het vliegtuig al eens voor problemen zorgen. Een grote drone weegt niet enkel veel, maar neemt ook ontzettend veel kostbare plaats in die je zoveel mogelijk wil reduceren. Gelukkig is de DJI Spark klein genoeg om eenvoudig op te bergen in een doorsnee rugzak of trolley. De compacte vorm vormt ook geen enkel probleem bij de luchthaven security. Het zou spijtig zijn mocht je de drone moeten achterlaten nog voor je aan de reis begint.

Een andere happy camper troef van de Spark schuilt in de mogelijkheid om het hebbeding op te laden met een doorsnee powerbank. Naar ons weten is de Spark daarmee ook de enige drone binnen het prosumer gamma van DJI die dit ondersteunt. Voor alle duidelijkheid hebben we het dan wel over normale powerbanks en niet over het industriële type. Dit voordeel liet ons toe om de Spark tijdens het wandelen rustig op te laden zonder enige FONB (Fear Of No Battery).

Even in de kantlijn

We kunnen met alle vertrouwen de Anker 20 000 PD aanraden als powerbank voor het reizen. Met +/- 20 000 mAh heb je energie genoeg om je smartphone tot 6 maal op te laden en ook de output is sterk genoeg om een Macbook Pro 15 inch van een volledige laadcyclus te voorzien. De Anker kan je vlotjes op Amazon bestellen.

De Fly Combo is aangewezen

Terug naar de Spark. Naast het praktische gemak is het toch aangewezen om voor de Fly Combo van deze junior te gaan. Dit pakket biedt je naast de drone zelf een tweede batterij (in totaal 25 minuten vliegen), een handige tas, een laadstation voor drie batterijen en – belangrijker dan al de rest – een toegewezen afstandbediening. Deze remote controller zorgt ervoor dat je Spark veel verder en hoger kan vliegen. Geen overbodige luxe als je graag wat leuke skypics neemt of panoramische videos maakt.

Mag het resultaat er ook zijn?

Al onze woorden verbleken natuurlijk bij het resultaat waar je voor gaat. Wat ben je immers met een drone als die geen degelijke foto’s en videos neemt. Hier stoppen we dan ook met schrijven. Oordeel vooral zelf op basis van onderstaande shots (voor HD resolutie vraag in commentaar) indien jij denkt dat de Spark volstaat voor jouw volgende reisavontuur.

Fotomateriaal

Video

Ludwig

Plaats reactie

de-dji-spark-een-uitgebreide-happy-camper-vakantiereview