Scroll to top

Top

Geen reacties

De deelstep hype | Bird en Troty landen in Brussel

Gepost op 20/09/2018
De deelstep hype | Bird en Troty landen in Brussel

We schreven in het verleden reeds een artikel over hoe elektrische steps de Verenigde Staten, en meer specifiek Californië, aan het inpalmen zijn. Nu lijkt het erop dat ook België beschouwd wordt als een interessante markt om voet aan wal te krijgen in Europa voor een aantal step start-ups. Zowel het Amerikaanse Bird, dat reeds actief is in de Verenigde Staten, alsook het Belgische Troty zijn erop uit om de elektrische deelstep te doen doorbreken in ons Belgenland.

Bird

De start-up van Amerikaanse makelij werd ongeveer een jaar geleden boven de doopvont gehouden. Alhoewel het bedrijf sedert oprichting gebukt gaat onder allerhande legale claims en vaak geviseerd wordt door regelgevende instanties, slaagden oprichter Travis VanderZanden en zijn team er toch in om maar liefst 400 miljoen Dollar op te halen en bijna 40 steden te veroveren. Naar alle waarschijnlijkheid rijden er vandaag ergens tussen de 4000 en de 8000 Birds rond, echter kregen we geen concreet cijfer mee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bird (@bird) op
Een Europese doorbraak probeert Bird te verzilveren via twee Europese Steden. Naast Brussel kan je vandaag reeds elektrisch gaan steppen in Parijs. Daarnaast koos Bird er ook voor om het progressieve Tel-Aviv als testmarkt op te zetten.

Troty

Dat er muziek zit in de ganse deelscooter industrie heeft ook de Belg Jean-Paul de Ville de Goyet begrepen. Met Troty is de Ville de Goyet reeds aanwezig in Brussel, Antwerpen, Luik, Madrid, Warschau en Luxemburg. Hoeveel funding de Belgische speler reeds heeft getankt en hoe de financiëring juist in elkaar zit, is wat koffiedik kijken. Wat op zich wel opvallend is, is dat Troty erin geslaagd is om niet minder dan zes Europese steden te activeren op vier maanden tijd. Dergelijke expansie vereist heel wat kapitaal, zoveel is zeker.

Naar eigen zeggen werden op minder dan twee maanden tijd reeds 12 duizend Brusselse ritten genoteerd bij Troty.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Troty (@troty.app) op

De Juicers

Dankzij de lancering van initiatieven zoals Troty en Bird ontstaat er een nieuwe economie voor particulieren die graag een Euro of Dollar bijverdienen. Aangezien elektrische steps om de zoveel tijd van nieuwe energie moeten voorzien worden, biedt Bird een financiële remuneratie voor particulieren die de steps ‘s avonds opladen en ‘s anderdaags terug op straat plaatsen. De zogeheten ‘Juicers’ kunnen dankzij de deeleconomie een centje bijverdienen en de bedrijven achter projecten zoals Bird of Troty hebben bijgevolg ook minder operationele kopzorgen met betrekking tot het opladen.

Dat sommige individuen wel heel creatief te werk gaan om zoveel mogelijk steps op te laden, is alvast duidelijk dankzij de foto hieronder 🤣.

Troty

Ludwig

Plaats reactie

de-deelstep-hype-bird-en-troty-landen-in-brussel