Scroll to top

Top

Geen reacties

De cruciale 3 profielen voor een sterk tech startup team

Gepost op 18/02/2016
De cruciale 3 profielen voor een sterk tech startup team

In de hotspot van tech startups, namelijk San Francisco, gaat het hard. Gedurende 2015 was ‘The City’ goed voor 1.173 investeringen met een totale waarde van 21,8 miljard USD. Meer dan 50% van de investeringen waren seed of angel (Bron: CBS insights). Dit type van investering wordt voornamelijk gedaan aan het prille begin van een startup.
Tech startup

Akkoord, het is een pak eenvoudiger om met investeerders in contact te komen, maar dit maakt in essentie niet veel uit als de fundamenten van de startup niet goed zitten. Om stevig te starten en investeerders te overtuigen, heb je een sterk team nodig met de juiste profielen. Maar wat zijn nu net de cruciale profielen om met een tech startup uit te blinken?

de product manager of de hustler

In een notendop moet een product manager ervoor zorgen dat het product waar hij of zij verantwoordelijk voor is in lijn ligt met de noden van de markt. Dit houdt onder meer in op regelmatige tijdstippen onderzoeken hoe goed het product presteert, wat er aan het product verbeterd kan worden en wat de toekomst van het product is. In een meer technische omgeving is het ook de rol van een product manager om ervoor te zorgen dat het development team de nodige aanpassingen aan het product doet om blijvend te voldoen aan de verschillende verwachtingen. Competentie matig is een product manager meestal betrekkelijk generalistisch ingesteld. Een goeie mix van technologische, economische en design kennis zijn cruciaal.

de designer of de hipster

Een designer is meestal de persoon in de keten die ervoor zorgt dat het product (tastbaar of niet tastbaar) een sterke gebruikerservaring heeft. Het succes van een product hangt in grote mate af van hoe alles werkt en eruitziet. Je zou kunnen stellen dat een designer vooral bezig is met de hoe en een product manager met de wat. Het nauw samenwerken van beide rollen is een cruciale factor in het succes van een product. Het product mag nog zo geniaal zijn, als de gebruikservaring niet goed in elkaar zit, sta je nergens. Qua competenties in een designer meestal sterk gefocust op uitzicht en vormgeving. Dit in combinatie met de nodige portie inlevingsvermogen, om beter te begrijpen hoe de consument het product wil gebruiken.

de developer of de hacker

De techneut van het trio. Ook wel eens de whizzkid, het brein of de nerd genoemd. De developer is  algemeen genomen verantwoordelijk voor het technisch uitbouwen van het product. Op basis van wat de product manager hoort van de markt, moet de developer nieuwe functies creëren. Die nieuwe functies moeten nadien dan door de designer op de juiste manier verpakt worden om de gebruikerservaring ten goede te komen. Competentie wise heeft een developer meestal een technische achtergrond. Het kennen van een technische taal is dan ook onontbeerlijk om deze functie goed te kunnen invullen.

Ludwig

Plaats reactie

de-cruciale-3-profielen-voor-een-sterk-tech-startup-team