Scroll to top

Top

Geen reacties

De Cowboy 3 | Hip door de stad op een slimme tweewieler

Gepost op 03/01/2021
De Cowboy 3 | Hip door de stad op een slimme  tweewieler

De toekomst van mobiliteit gebeurt niet enkel op vier wielen, maar evenzeer op twee wielen. De populariteit van elektrische fietsen en steps nam in 2020 een ongezien hoge vlucht. Het Belgische technologiebedrijf Cowboy surft mee op die golf. We namen recentelijk de derde iteratie van hun versie van een elektrische fiets in handen, en gingen er eens goed mee fietsen in en rond Gent. Take the streets, zoals ze het bij Cowboy zelf verwoorden.

Hip, hipper en hipst

De Cowboy 3 weet de harten van menig hipsters sneller te laten slaan. De overall looks van de fiets spelen dan ook duidelijk in op een doelgroep die niet enkel functionaliteit zoekt, maar die het ook belangrijk vindt om er goed uit te zien al fietsend.

Alhoewel we niet gaan discussiëren over smaken, mag het wel gezegd worden dat deze elektrische fiets een ware streling voor het oog is. Het minimalistische karakter in combinatie met de stoerheid zorgt voor een bepaalde” je ne sais quoi’. De Cowboy 3 ziet er goed uit zonder dat het hiervoor veel inspanningen lijkt te doen.

Tijdens de vele fietstochtjes in en rond Gent, kregen we veel geïntrigeerde blikken van de vele yuppies en millennials die de hoofdstad van Oost-Vlaanderen rijk is. Een tochtje in het minder bekende, maar daarom niet minder pittoreske Damme zorgde voor minder interesse. Ligt het aan de locatie of aan de populatie? Het zal naar alle waarschijnlijkheid een combinatie van beide zijn.

Dat je jezelf een extra sausje hipheid toebedeelt als je voor de Cowboy 3 kiest, is zonder enige twijfel correct. De vraag is natuurlijk wat je inboet op vlak van functionaliteit voor de spectaculaire looks?

Een fiets gemaakt voor de stad

Waar de looks van de Cowboy een 12 op 10 krijgen, krijgt het fietscomfort een iets lagere score. Echter hoeft dit zeker en vast geen dealbreaker te zijn, lees vooral verder.

De algemene vormgeving van de Cowboy 3 zorgt ervoor dat je relatief gebogen zit als bestuurder. Die zithouding kunnen we best als sportief omschrijven. Doordat je dicht tegen het kader zit, ervaar je de ganse rijervaring ook als sportief. Vergelijk het een beetje met cup-zetels in een Porsche 911.

Die houding is geen probleem voor kortere tochtjes in en rond de stad. Ben je echter van zin om 40 tot 50 kilometer af te leggen, dan zal de rijhouding die de Cowboy voorstelt niet meteen de meest comfortabele zijn. Je voelt dat de elektrische fiets vervaardigd en bedacht werd voor een stedelijke doelgroep en niet voor de spreekwoordelijke reiszwaluw.

Connectiviteit als kers op de taart

De Cowboy 3 is niet enkel een straffe elektrische fiets, maar ook een slimme en geconnecteerde fiets. Opnieuw een aspect dat de jonge millennial zal weten te bekoren.

Zo gebruik je in essentie een smartphone met de Cowboy app als boordcomputer voor de elektrische fiets. En de ganse ervaring start en stopt ook met diezelfde app. Zo unlock je bijvoorbeeld de Cowboy 3 via de app en kan je al jouw gedane ritten ook bijhouden in de app. De elektrische fiets sluit je ook via de app, eenmaal je rit erop zit.

Dat Cowboy de boter ging halen bij een ander technologiebedrijf dat toevallige auto’s maakt lijkt bevestigd te worden door de vele overige functionaliteiten die de app biedt. Zo kan je de fiets auto-locken en -unlocken op basis van de GPS locatie en kan je ook je fiets lokaliseren aan de hand van de app.

De Cowboy 3 in een notendop

Om zover te gaan als de Cowboy 3 de ‘Tesla van de elektrische fietsen” te noemen is misschien net een brug te ver. Dit heeft echter niets te maken met de uitstraling, de technologie of de ambitie, maar meer met de positionering van Cowboy als bedrijf. Eenmaal dit Belgische bedrijf ook een fiets maakt met meer mass-market appeal, dan pas zal de vergelijking opgaan.

Dit gezegd zijnde vind ik het ongelofelijk knap hoe dit jonge technologiebedrijf erin geslaagd is om zonder enige trackrecord binnen de fietsenwereld een revolutie te ontketenen en een bepaalde niche te claimen. Dat het bedrijf reeds meer dan 25 Miljoen Euro aan extern kapitaal wist aan te trekken, is niets minder dan een bevestiging dat Cowboy in de roos mikt.

De Cowboy 3 is dan ook de perfecte fiets voor hippe stadsmussen die op zoek zijn naar een cool en intelligent transportmiddel dat je volledig in stijl van locatie a naar locatie b kan brengen. De prijs van de Cowboy 3 bedraagt 2290 Euro. Een prijs die volgens ons perfect in lijn ligt met waar de fiets voor staat en wat je van de fiets krijgt.

Ludwig

Plaats reactie

de-cowboy-3-hip-door-de-stad-op-een-slimme-tweewieler