Scroll to top

Top

Geen reacties

De Collision conferentie | Twee 🇧🇪 startups geselecteerd

Gepost op 16/04/2018
De Collision conferentie | Twee 🇧🇪 startups geselecteerd

Eind april gaat in het Amerikaanse New Orleans de grootschalige tech conferentie Collision door. Met meer dan 25000 participanten is Collision een van de snelst groeiende conferenties ter wereld. En zoals het een echte technologie conferentie betaamt, krijgen ook startups de kans om hun vernieuwend idee of baanbrekende technologie aan het grote publiek voor te stellen.

Om de belevenis voor startups zo waardevol mogelijk te maken, ontwikkelde het team achter collision onder de noemer ‘Alfa Stage’ een wedstrijd voor jonge bedrijven van overal ter wereld. Word je als startup gekozen, dan krijg je toegang tot een persoonlijk begeleidingstraject gedurende het vierdaagse event. Dit traject omvat een gepersonaliseerde beursstand om je product of dienst voor te stellen, geplande meetings met investeerders en toegang tot een heel netwerk van potentiële mentors. Allemaal zaken die als muziek in de oren klinkt voor startende ondernemers.

Uit de duizenden inzendingen selecteert de organisatie 10% van de startups om te participeren tijdens de hoogmis van technologie. Tussen al die startups vinden we ook twee Belgische startups die, met name het jonge bedrijf Tengu en de startup Contento.  Beide bedrijven namen ook deel aan het imec iStart programma.

Tengu

Deze technologie startup maakt het opzetten van Big Data omgevingen eenvoudig en efficiënt. Hiermee wil het data wetenschappers helpen in het gemakkelijker en flexibeler beheren van nieuwe en bestaande data infrastructuur. Aangezien veel taken met het Tengu platform geautomatiseerd worden, kunnen bedrijven torenhoge consultancy kosten vermijden. Ook worden de Big Data omgevingen continu in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat alles zo vlot mogelijk blijft werken.

Meer informatie over Tengu kan je hier vinden.

Contento

Dit jonge bedrijf wil KMO’s ondersteunen en helpen groeien met specifieke digitale marketing software. Tot op heden is digitale marketing immers ontoegankelijk voor veel KMO’s omwille van torenhoge prijzen aangerekend door consultants, een gebrek aan kennis binnen de KMO en een tekort aan tijd om de digitale marketing van de KMO te gaan beheren. Contento maakt gebruik van artificiële intelligentie om de digitale marketing van de KMO te gaan automatiseren zodat het bedrijf online kan groeien en de KMO zaakvoerder in alle vertrouwen kan focussen op de business.

Meer informatie over Contento vindt je op www.gocontento.be

 

Plaats reactie

de-collision-conferentie-twee-x1f1e7-x1f1ea-startups-geselecteerd