Scroll to top

Top

Geen reacties

De beste MOOCs die in januari starten!

Gepost op 19/01/2015
De beste MOOCs die in januari starten!

Zoals elke maand presenteren we jullie de lijst met de beste MOOCs die binnenkort starten. Voor degene die het concept nog niet kennen, MOOC staat voor Massive Online Courses. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen gegeven door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Deze lessen zijn meestal verspreid over een tiental weken, waar je per week toch een vijftal uur aan moet werken. Op het einde van het traject kan je dan mits het succesvol afronden van de cursus en een kleine vergoeding een certificaat bekomen. Hieronder een kleine selectie van de lessen die deze maand starten, neem zeker ook een kijkje op de drie grootste platformen voor MOOCs zijnde, UdacityEdx en Coursera.

Gamification

School: Wharton School of Business

Link: Gamification

Start datum: 26 januari (6 weken)

Werkdruk: 4-8 u per week

Beschrijving: Gamification wordt meer en meer gebruikt in marketing en trainingen alsook bij het design van nieuwe producten en diensten. Deze les wordt gegeven op door de prestigieuze universiteit van Wharton en zal van je een echte gamification master maken.

Technology Entrepreneurship

School: Stanford University

Link: Technology Entrepreneurship

Start datum: 26 januari (7 weken)

Werkdruk: 10 – 20 uur

Beschrijving: Deze les is al sinds een tijdje begonnen, maar het is nog altijd mogelijk in te pikken (als je veel tijd hebt). Dit is één van de populairste MOOCs van Stanford, er hebben al wereldwijd meer als  200 000 studenten deze cursus gevolgd. Op het einde van deze cursus zal je heel het  proces begrijpen en kunnen toepassen om vanuit een idee een commercieel bedrijf op te richten.

Developing Innovative Ideas for New Companies: The First Step in Entrepreneurship

School: Stanford University

Link: Developing Innovative Ideas for New Companies: The First Step in Entrepreneurship

Start datum: 12 januari (4 weken)

Werkdruk: 3-5 uur

Beschrijving: De populairste MOOC over ondernemerschap op het platform Coursera. Een must voor iedereen die graag zou willen ondernemen, de MOOC is ook zeer gemakkelijk te volgen en vereist maar een paar uurtjes werk per week. Na deze cursus zal je beschikken over dé gereedschapskist waarmee je jou succesvolle start-up kan lanceren.

Programming for Everybody (Python)

School: University of Michigan

Link: Programming for Everybody (Python)

Start datum: 2 februari (11 weken)

Werkdruk: 2-4u per week

Beschrijving: Heb je jezelf ook voorgenomen om te leren coderen in 2015? Wel dan is dit de geknipte MOOC! Python is één van de beste en gemakkelijkste talen voor het leren te programmeren. Er bestaan miscchien al tal van websites om te leren coderen, maar via deze MOOC ben je zeer goed omkaderd door de universiteit en zal je kunnen samenwerken met andere studenten.

Wij wensen jullie alvast veel succes en plezier toe met deze nieuwe MOOCs! Je kan zelf ook op zoek gaan naar andere cursussen, we raden je de website CourseTalk aan om dit te doen, waar je gemakkelijk op basis van criteria kan zoeken.

We houden jullie de komende maanden zeker op de hoogte als er nieuwe interessante MOOCs van start gaan.

Stay Tech’d!

 

Antoine Smets

Plaats reactie

de-beste-moocs-die-in-januari-starten