Scroll to top

Top

Geen reacties

De Belgen op Gamescom

Gepost op 11/08/2015
De Belgen op Gamescom

Vorige week berichtten we al van ons bezoek aan Gamescom. Nu waren wij daar lang niet de enige Belgen, laat ons even de Belgische bedrijven en start-ups uit Keulen overlopen.

De Gentse bende van Larian Studios

Het Gentse Larian Studios is een door gamers misschien niet zo gekende gamestudio, maar we mogen er als Belgen trots op zijn. Als enige Belgische gamestudio waren zij terug te vinden in een van de grote hallen en presenteerden ze wederom een game uit hun Divinity universum. Dit universum leidde al eerder tot tal van toppers zoals Dragon Command en Divine Divinity. Bovendien hadden zij in Keulen nog eens een grote aankondiging te maken: hun laatste telg, Divinity: Original Sin, maakt met de Enhanced Edition de overstap van PC naar Linux, Mac, SteamOS, Xbox One en Playstation 4.

DivinityOriginalSin

Het Belgisch paviljoen

In een wat kleinere hal verderop vonden we het Belgisch paviljoen terug, georganiseerd door startups.be. Zoals je kan zien was het alleszins ontzettend druk bij de Belgen, al speelde de gratis Vedett daar misschien ook wel een rol in.

capsule_main
We vonden er Crazy Monkey Studios terug die hun game Guns, Gore & Cannoli presenteerde. Deze sidescrolling action game met een heel eigen jaren 20 stijl staat garant voor heel wat zombieafslachtend mafiaplezier. De makers uit Kontich wisten de game compatibel te maken met Windows, Mac, Xbox One, Playstation 4 en zelfs de WiiU, dus quasi iedereen kan er mee aan de slag voor een tien eurootjes.

Dan is er ook nog het Antwerpse Sileni Studios dat momenteel werkt aan Mayan Death Robots. In dit 2D spel strijden robots om de overwinning. Het geheel voelt erg old school Worms aan en dat bedoel ik in de positieve zin. Hun game verschijnt pas eind dit jaar, maar ze zoeken wel nog een extra paar handen (tip voor de game developers onder ons).

In 2016 verschijnt dan weer de game Epistory van Fishing Cactus. De game biedt zeker een interessant concept, je begint je avontuur met een lege wereld maar gaandeweg geef je die zelf vorm door je acties en avonturen. Iets om eens te proberen lijkt ons!

TheCorp

Dan was er ook nog Haunted Tie. Hun game Domiverse zou dit najaar in de rekken moeten liggen. Multiplayer arena fun kan er altijd wel op de Technologium kantoren. Op het meer abstracte To The Sky van Pipette Inc. moeten we wel nog wachten tot het najaar van 2016. In deze game moeten de 5 survivors van een vliegtuigcrash de top bereiken van een berg. Wie laat je leven?
TheCorp van Pyralis Studio laat je een bedrijf runnen in een evoluerende wereld. Deze economische simulation game focust op een efficiënte productie en langzaam rijker worden.

Ook board en web games kwamen aan bod, dankzij White Laser Games SA. Momenteel werken zij aan de gratis browser game Thormäe, een middeleeuwse fantasy game met quests, puzzels, demonen en tal van mythische wezens.

Mobile games

DAE Studios uit Kortrijk en eXiin uit Brussel stelden dan weer mobile games voor. Afterloop van eXiin werd gemaakt door twee creatievelingen en is een puzzelgame waar je de robot PR8 naar de uitgang leidt. Naast de gangbare smartphone platformen lanceren zij hun game ook voor Android en Amazon TV.  In september mogen we Afterloop verwachten

In Zombieswipe van DAE Studios verdedig je een schone jonkvrouw van een horde zombies, mummies en weerwolven. Je verdedigt haar met een arsenaal aan verschillende swipetechnieken, dus best even die vingers rekken vooraleer je begint. Helaas moet de jonkvrouw het wel nog even op zichzelf redden, want er is nog geen lanceringsdatum bekend voor deze game.

Website_ZombieSwipe_Shot3

Niet allemaal goed nieuws

Het blijft een lastig vak, games maken, en dat mocht vandaag ook blijken uit het trieste bericht van Grin: zij kondigden vandaag hun faillissement aan. Hun game, Woolfe: The Red Hood Diaries, ziet er prachtig uit, maar werd helaas met gemengde gevoelens ontvangen. Het is dan ook jammer om een verhaal vol passie en enthousiasme zo tot een einde te zien komen.

WoolfeTheRedHoodDiaries

Bram Vandewalle

Plaats reactie

de-belgen-op-gamescom