Scroll to top

Top

1 reactie

De 5 tech gadgets die elke fietser moet hebben

Gepost op 14/11/2014
De 5 tech gadgets die elke fietser moet hebben

Tijdens de zomermaanden is het de ideale periode om de fiets uit de garage te halen. Wij hebben een lijst gemaakt met dé 5 tech gadgets die je fietsritten aangenamer en ook veiliger maken.

 

feature_a

Blaze redt je leven met een projectie van een fiets

Deze kleine laser projector gemaakt door de tech start-up Blaze helpt meer visibiliteit te geven dankzij een projectie van een fiets een vijftal meter voor de fietser zelf. Eén van de grootste doodsoorzaken bij fietsers is dat ze door de blinde hoek niet gezien worden door automobilisten. Deze laserprojector zorgt alvast voor de nodige zichtbaarheid en ziet er nog eens zeer cool uit.

hammerhead

Hammerhead de meest handige GPS voor fietsers

Er bestaan al tal van GPS toestellen speciaal ontworpen voor fietsers, maar de GPS van Hammerhead geeft een totaal innovatieve gebruikerservaring. Geen gestippelde routes op kleine kaartjes, maar een lichtsysteem dat op een zeer slimme manier duidelijk maakt welke weg te volgen. Je kan deze GPS nu bestellen. De eerste levering worden tegen eind dit jaar verwacht.

siva-cycle-atom

Je smartphone opladen dankzij je eigen fietsenergie

Het bedrijf Sivacycle  heeft een slimme batterij, Atom genaamd, ontwikkeld die de energie die je produceert tijdens het fietsen opslaat. Deze energie kan je gebruiken om verschillende toestellen op te laden dankzij een handige USB-poort. De Atom kan je nu voor 99 dollar bestellen.

 

hovding

De eerste airbag voor fietsers

Het Zweedse bedrijf Hövding heeft deze airbag speciaal voor fietsers ontwikkeld nadat er een wetsvoorstel op tafel lag om het dragen van een fietshelm voor iedereen te verplichten. We moeten hier wel vermelden dat dit 300 Euro dure accessoire maar eenmalig gebruikt kan worden

rubbee

Maak van elke fiets een elektrische fiets

De Rubbee Drive is een toestel dat je in minder dan een minuut op eender welke fiets kan bevestigen. Dankzij een klein rubberwieltje dat in contact komt met je fietswiel kan je gemakkelijk 25 km per uur halen. Dit is een zeer handige gadget om je fiets (tijdelijk) om te toveren tot een elektrische fiets maar wel ook heel prijzig (1.190 Dollar).

 

 

Zo zie je maar, ook de fietswereld wordt overspoeld door nieuwe technologieën!

Stay tech’d!

Antoine Smets

Reacties

Plaats reactie

de-5-tech-gadgets-die-elke-fietser-moet-hebben