Scroll to top

Top

Geen reacties

De 4 gadgets en apps voor een optimale nachtrust

Gepost op 08/09/2014
De 4 gadgets en apps voor een optimale nachtrust

Iedereen weet dat een goede nachtrust belangrijk is, mensen die slecht slapen presteren minder goed, zijn slecht geluimd en hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen. Met de technologie die vandaag beschikbaar is kan men zijn nachtrust volgen, analyseren en uiteindelijk zelfs verbeteren. Hierbij een lijstje met de 5 beste gadgets en apps voor een optimale nachtrust.

Fitbit

 

De FitBit One is een kleine wearable van maar een paar centimeters groot. Deze wearable meet tal van gegevens; het aantal stappen genomen, het aantal calorieën verbrand, de afstand afgelegd maar ook het aantal uur dat iemand geslapen heeft en de kwaliteit van de nachtrust. De FitBit one kan door het aantal bewegingen te meten het verschil maken tussen diepe en lichte slaap, door dit samen met andere gegevens te analyseren (aantal uren in slaapmodus, tijd nodig om in slaap te vallen, ect…) kan deze wearable jou nachtrust optimaliseren.

sleepAndroid

Sleep as Android is een app dat zoals de naam het zegt enkel beschikbaar is voor Android smartphones. Deze app is compatibel met tal van wearables en zelfs met de Philips Hue lighting system (waardoor je het licht in je kamer kan afstellen op je slaap). Deze app probeert je op de ideale manier en op de perfecte moment wakker te maken door je slaapcyclus te analyseren. Ondertussen zijn er voor de de app tal van bijkomende toepassingen ontwikkeld. Bijvoorbeeld  voor degene die moeilijkheden hebben bij het opstaan is er een toepassing waarbij je de wekker pas kan uitzetten als je een scan hebt genomen van een bepaalde QR-code (die je dan in de je badkamer kan plakken).

jawboneUp

 

Over de Jawbone Up hebben we al een artikel geschreven, toen was het meer vanuit de optiek van een fitness tracker. Maar deze wearable is compatible met tal van applicaties om je slaap te verbeteren. De beste applicatie is waarschijnlijk Sleepio, deze applicatie is klinisch getest en helpt je met gepersonaliseerde begeleiding om rapper in slaap te vallen, sneller wakker te worden en meer energie te hebben overdag.

sleepcycle

Sleep Cycle is een app voor ios en Android, deze app werkt op dezelfde manier als de Sleep as Android App. Dankzij de acceleratormeter in je smartphone weet de app in welke slaaptoestand je bent, lichte of diepe slaap. Als je bijvoorbeeld hebt ingegeven dat je om 8u wakker moet worden, zal de app 30 minutes voor je ingeven tijd analyseren of je in een diepe of lichte slaap bent en je dan op het optimale moment wakker maken. Het is namelijk beter om een tiental minuten minder slaap te hebben en in een lichte slaap wakker worden dan in een diepe slaap wakker worden.

Er zijn nog tal van andere apps en wearbles om je nachtrust te optimaliseren; SleepTime (gratis voor Android), Sleepbot,… om er maar een paar te noemen. Maar hierbij hebben jullie al een lijstje met onze favorieten.

Zoals gezegd is nachtrust belangrijk dus als jij nog toffe gadgets of apps gebruikt om je slaap te verbeteren laat dan zeker een reactie achter!

 

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-4-gadgets-en-apps-voor-een-optimale-nachtrust