Scroll to top

Top

Geen reacties

De 10 grootste Digital Health investeringen in 2014

Gepost op 07/09/2014
De 10 grootste Digital Health investeringen in 2014

Bij het eindigen van het derde kwartaal van 2014 wordt stilaan duidelijk welke digital health bedrijven genoten van een stevige kapitaalinvestering. Eind juni werd reeds de totale som opgehaald die in heel 2013 geïnvesteerd werd, zo kregen we toch te lezen in een rapport van Rock Health.

 

Rock Health

Bron: Rock Health

 

Proteus Digital Health, één van ’s werelds meest vooraanstaande digital health players haalde met $172 miljoen het meeste op. Hieronder lichten we drie bedrijven uit waarvan we zeker zijn nog veel van gaan horen in de toekomst:

Proteus Digital Health

PDH is een pionier in innovatieve digital health producten. Helius, het patiëntenplatform van Proteus staat momenteel op de website aangegeven als eerste commercieel product. Maar Proteus zou ook in de ontwikkelings- en testfase zijn van een slimme pil die de dokter kan vertellen of je je medicatie wel neemt (en of dat op het juiste tijdstip is). Onderzoek toont aan dat het niet (of onnauwkeurig) nemen van medicijnen een enorme kost is voor een land. Zo kost het de Amerikaanse staat bijvoorbeeld elk jaar $290 miljard. Je merkt dat er heel wat potentieel zit in patiënten hun medicijnen (tijdig) te laten innemen.

Een groot deel van de investeringen in Proteus komt van Novartis, die naast de partnerschap met Google, ook nauw samenwerkt met Proteus Digital Health. Dit partnerschap bevestigt ons vermoeden van sterke groei van Proteus in de toekomst.

Welldoc

Welldoc bouwt mobiele- en webgebaseerde applicaties die volop gebruikt worden door gezondheidsspelers.  Zo investeerde Merck, een Amerikaanse farmagigant,  voor 20 miljoen US Dollar in de opbouw van een platform dat mobiele applicaties zou ondersteunen gericht op type II diabetes.

MD Live

MD live is een teleconsultatie-dienst waarbij de patiënt via een online videobel systeem (en dat kan ook via je smartphone) met een dokter in contact kan komen. Zonder dat je fysiek naar de dokter hoeft, kan je op alle momenten van de dag een dokter of specialist raadplegen en/of een voorschrift aanvragen.

Een dergelijke dienst lijkt bijzonder handig maar komt bij ons nog niet van de grond. Hoewel er dit jaar nog geen farmabedrijf investeerde in het bedrijf, vragen we ons af wat de gevolgen voor de patiënt worden wanneer dit wel het geval is. Zullen de deelnemende dokters dan steeds de duurdere merkmedicijnen voorschrijven in plaats van generische producten? En mocht dit het geval zijn, evolueren we dan naar een oneerlijk gezondheidssysteem waar rijkere patiënten beter toegang krijgen tot gezondheid?

En daarnaast

Ook zijn er nog zeven andere digital health bedrijven die de top tien van financiering halen in 2014, tot dusver is deze top tien:

  1. Proteus Digital Health haalt $172 miljoen op: Proteus meldt dat het overgrote deel van het investeringsgeld gebruikt zal worden voor verder onderzoek naar hun slimme pil.
  2. NantHealth haalt $135 miljoen op: NantHealth ontwikkelt voornamelijk ‘cloud-based’ klinische beslissingssystemen voor meer dan 250 ziekenhuizen.
  3. Doximity haalt $54 miljoen op: Doximity bouwt medische communicatieplatformen.
  4. Voalte haalt $36 miljoen op: Voalte biedt mobiele communicatiesystemen aan voor zorgpersoneel. Ze gingen onlangs een partnerschap aan met Motorolla.
  5. Voluntis haalt $29 miljoen op: Voluntis maakt software, voornamelijk voor farmaceutische bedrijven en producenten van medische apparaten. Ze hechten veel belang aan de klinische correctheid en hebben software die voorgeschreven en terugbetaald kan worden.
  6. MDLive haalt $23.6 miljoen op
  7. Welltok haalt $22 miljoen op: IBM investeert in Welltok om hun sociale netwerkplatform ‘CaféWell’ verder uit te bouwen. Caféwell is een sociaal platform waar patiënten en gezondheidinstellingen met elkaar in contact kunnen komen en ideeën en informatie met elkaar kunnen uitwisselen.
  8. TigerText haalt $21 miljoen op: Tigertext realiseert omzet door een sms-service te maken die dokters toelaat veilig met elkaar over patiënten te smsen zonder dat medische informatie gelekt kan worden.
  9. Senseonics haalt $20 miljoen: Senseonics bouwt glucosemeters.
  10. WellDoc haalt $20 miljoen

Welke digital health ondernemingen namen we nog niet op in deze lijst?

Stay Tech’d

Thomas

Plaats reactie

de-10-grootste-digital-health-investeringen-in-2014