Scroll to top

Top

Geen reacties

De 10 beste MOOCs die in oktober starten.

Gepost op 29/10/2014
De 10 beste MOOCs die in oktober starten.

Zoals elke maand presenteren we jullie de lijst met de beste MOOCs die binnenkort starten. Voor degene die het concept nog niet kennen, MOOC staat voor Massive Online Courses. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen gegeven door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Deze lessen zijn meestal verspreid over een tiental weken, waar je per week toch een vijftal uur aan moet werken. Op het einde van het traject kan je dan mits het succesvol afronden van de cursus en een kleine vergoeding een certificaat bekomen. Hieronder een kleine selectie van de lessen die deze maand starten, neem zeker ook een kijkje op de drie grootste platformen voor MOOCs zijnde, UdacityEdxen Coursera.

Deze maand is er weer voor iedereen wat wils, gaande van marketing, onderhandelingstechnieken tot meer financiële cursussen.

Power Onboarding

School: Northwestern University

Link: Power Onboarding

Start datum: 12 oktober (6 weken)

Werkdruk: 3-4u per week

Beschrijving: Gemiddeld veranderen we 7 keer van job in ons leven. Deze cursus leert je in 6 modules hoe je jezelf 30 % sneller kan inwerken in je nieuwe job en tegenover je nieuw team, zeer handig voor iedereen die in de nabije toekomst van job gaat veranderen of studenten die binnenkort gaan werken.

 

How to Read Your Boss 

School: University of Nottingham

Link: How to read your boss

Start datum: 27 Oktober (2 weken)

Werkdruk: 3 uur per week

Beschrijving: Een zeer korte MOOC die weinig tijd vraagt, ideaal om eens kennis te maken met deze nieuwe manier van leren! De MOOC zelf gaat over taal technieken om beter te communiceren op de werkvloer. Taal gebruiken we iedere dag, maar er zijn maar weinig onder ons die kennis hebben over de verschillende strategieën en technieken die hierbij aan te pas komen.

An Introduction to Marketing 

School: Wharton School of Business

Link: An introduction to Marketing

Start datum: 14 oktober (5 weken)

Werkdruk: 5-6u per week

Beschrijving: Wharton behoort tot de top drie business scholen in de VS. Het inschrijvingen geld bedraagt meer dan 100,000 Dollar. Deze cursus over marketing wordt aan alle nieuwe MBA studenten gegeven, deze MOOC is de opportuniteit om een basis kennis marketing aan te leren maar ook een van op afstand mee te maken hoe het aan toe gaat in de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

Financial Markets 

School: Yale University

Link: Financial Markets

Start datum: 20 oktober (8 weken)

Werkdruk: 6-12u per week

Beschrijving: Deze les wordt gegeven door Professor Schiller,winnaar van de Nobelprijs voor economie. Tijdens deze cursus leer je alle fundamenten van de financiële markten zoals wat aandelen, obligaties, Swaps en vele andere instrumenten zijn. Ideaal voor wie nog nooit les heeft gevolgd over de financiële markten.

Entrepreneurship and Healthcare in Emerging Economies 

School: Harvard University

Link:  Entrepreneurship and Healthcare in Emerging Economies

Start datum: 30 oktober (12 weken)

Werkdruk: 5u per week

Beschrijving: De enigste cursus in de lijst van de prestigieuze universiteit van Harvard. Dit is een heel uitdagende cursus, waar men de gezondheidsproblematiek in de ontwikkelingslanden analyseert en daarbij ook probeert potentiële opportuniteiten te identificeren voor nieuwe start-ups. Deze les kadert zeer goed in alles wat met sociaal ondernemerschap te maken heeft.

Digital Marketing: Challenges and Insights 

School: University of Southampton

Link: Digital Marketing – Challenges and Insights 

Start datum: 13 oktober (3 weken)

Werkdruk: 3u per week

Beschrijving: Een zeer lichte cursus qua werkdruk, de cursus gaat over marketing in de digitale wereld, de nieuwste trends en tools etc…

Advertising and Society 

School: Duke University

Link: Advertising and Society

Start datum: 20 oktober ( 7 weken )

Werkdruk: 3/4u per week

Beschrijving: Tijdens deze cursus ga je alles leren over reclame en de relatie die reclame heeft met onze samenleving en economie. Verschillende vragen worden tijdens deze cursus beantwoord zoals; Worden we gemanipuleerd door reclame? Wat is de toekomst van reclame?

Negotiation: Navigating Professional and Personal Interactions

School: Creighton University

Link: Negotiation Professional and Personal Interaction

Start datum: 20 oktober (4 weken)

Beschrijving: Tijdens deze cursus leer je alle technieken voor goed te onderhandelen. Zo kan je conflicten vermijden en oplossen en gemakkelijk met een tegenpartij tot een overeenkomst komen. Deze onderhandelingstechnieken zal je in je professionele leven kunnen gebruiken maar ook in het dagdagelijkse leven.

Wij wensen jullie alvast veel succes en plezier toe met deze nieuwe MOOCs!

We houden jullie de komende maanden zeker op de hoogte als er nieuwe interessant MOOCs van start gaan.

Antoine Smets

Plaats reactie

de-10-beste-moocs-die-in-oktober-starten