Scroll to top

Top

Geen reacties

Coderdojo Belgium - Technologium

Gepost op 20/06/2014
Coderdojo Belgium

Zoals jullie misschien wel al hebben gezien, lanceerden we recentelijk een samenwerking met Coderdojo Belgium. De complementariteit tussen Coderdojo Belgium en Technologium is duidelijk; we willen beide het maatschappelijk engagement nemen om mens en technologie dichter bij elkaar te brengen. Wij spraken met Martine Tempels, de bezielster en promoter van Coderdojo Belgium om wat meer te weten te komen.

Wat is Coderdojo

Wel, het betreft hier een initiatief dat zich richt op jonge kinderen, en meer bepaald op het jonge kinderen bijbrengen van nieuwe technische talen, namelijk codeer- en programmeertalen. Coderdojo werd origineel bedacht in Ierland. Via het aanleren van codeertaal wil Coderdojo jonge kinderen creatieve manieren aanleren om problemen op te lossen alsook ondernemerschap stimuleren. Out of the box denken – iets wat eigen is aan coderen – is immers belangrijk en essentieel om met een goed en creatief ondernemersplan op de proppen te komen.

Coderdojo Belgium

Sinds februari 2013 is ook België actief binnen het Coderdojo wereldje. Leading lady bij ons is Martine Tempels, ICT woman 2012. Tijdens een interview met Martine leerden we dat er vandaag in totaal een 19 tal dojo’s zijn, EN dat dit aantal zal verhogen naar 26 voor het eind van dit jaar. Op dit moment spannen reeds een 130 tal vrijwilligers zich in België in om jonge kinderen codeerskills bij te brengen.

Op langere termijn heeft Coderdojo als objectief om het leren coderen te integreren binnen het standaard onderwijs. Iets wat wij bij Technologium alleen maar kunnen aanmoedigen natuurlijk!

Als kers op de taart zal er in mei 2015 een Megadojo georganiseerd worden in België waar we zeker bij zijn ;).

Meer informatie?

Had je graag eens deelgenomen aan een fameuze Dojo? Toon dan hier je interesse.

Heb jezelf wat codeerskills in huis en zou je dit ook graag aanleren aan jonge kinderen? Geef je dan zeker hier op als mentor!

Wil je in het algemeen wat meer bijleren over Coderdojo Belgium? Check dan zeker eens deze link!

Stay tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

coderdojo-belgium-technologium