Scroll to top

Top

Geen reacties

Co.Station BXL blaast eerste kaarsje uit

Gepost op 30/04/2016
Co.Station BXL blaast eerste kaarsje uit

Het zijn boeiende tijden in het Belgische startup en scale-up wereldje. Meer en meer aandacht wordt gespendeerd aan gedreven en gebeten jonge ondernemers. Zowel de startups zelf, de (lokale) overheid alsook de grote bedrijven werken nauwer samen om ondernemerschap te stimuleren en verder uit te bouwen. Collaboratie is dan ook essentieel om synergie te creëren waar alle partijen meerwaarde uit halen.

Co.Station is de nexus

Een cruciaal element om de verschillende stakeholders te doen samenwerken is de aanwezigheid van hubs waar iedereen samenkomt. Een fysieke locatie waar de jonge ondernemers begeleid worden, waar events georganiseerd worden en waar de verschillende spelers elkaar leren kennen.

Dit werd ongeveer een jaar geleden gefaciliteerd met de (weder)geboorte van Co.Station BXL. Na een faillissement van versie 1, werd steevast beslist om de bestaande naam te behouden, Dit als signaal naar de buitenwereld dat falen kan, mag en moet. Het is een eerste stap richting succes.

Een jaar verder

Na een eerste jaar kan zonder twijfel gesteld worden dat Co.Station BXL een nexus functie vervult binnen het ondernemers ecosysteem. Het gonst van de bedrijvigheid in de co-working space. Als je binnenwandelt stijgt je energiebarometer tot ver boven tropische temperaturen.

Na een succesvolle samenwerking met BNP Paribas Fortis, vervoegden ook USG People, Mobistar en SD Worx de Co.Station BXL rangen. Mening nieuwe startup concepten, zoals de Startup Factory en Barefoot, hebben hun roots in de ondernemersclub. Bestaande startups groeien en bloeien mede dankzij de samenwerkingen met de grote bedrijven en ook de overheid toont sympathie. Alexander Decroo komt regelmatig langs en ook Koning Filip bracht een tijdje terug een bezoek. Misschien komt er binnenkort wel eens eerste monarchie incubator ;).

Co.Station Gent

Zoals het een jonge onderneming betaamt, heeft ook Co.Station de ambitie om haar activiteiten verder uit te bouwen. Binnenkort opent dan ook Co.Station Gent de deuren. Hetzelfde concept als in Brussel maar dan in de Oost-Vlaamse hoofdstad. Gent is een belangrijk ondernemersepicentrum met een stevig ecosysteem. Bedrijven zoals Twoo, Realo, Showpad en Teamleader kennen er hun roots. De universiteit ondersteunt entrepreneurship via het Studentondernemer statuut, het stadsbestuur lanceerde de startersfabriek en ook heel wat startup coaching en begeleiding is aanwezig.

Co.Station

Net zoals in Brussel zullen er zonder enige twijfel vruchten geplukt worden van het Co.Station concept. Jonge ondernemers zullen vanaf juni onderdak vinden in het gloednieuwe Quantum gebouw aan Gent Dampoort. Opnieuw een centrale en hippe spot waar het aangenaam vertoeven zal zijn voor menig ondernemers!

Ludwig

Plaats reactie

co-station-bxl-blaast-eerste-kaarsje-uit