Scroll to top

Top

Geen reacties

CES2016: Nieuwe wearables in het gezondheidsgamma

Gepost op 07/01/2016
CES2016: Nieuwe wearables in het gezondheidsgamma

Een van de onderwerpen die dit jaar veel aandacht krijgt op CES2016 is gezondheid. De super draagbare technologie en populair nieuw consumentensegment ‘wearables’ heeft daar zeker en vast iets mee te maken. In 2015 was deze categorie goed voor een 3.3 miljard USD, en verwacht wordt dat deze markt in 2020 goed zal zijn voor 10 miljard USD.

Binnen deze categorie zijn het vooral de fitness trackers die het verschil maken, met Xiaomi (in Europa nog relatief ongekend) en FitBit als marktleiders. Op CES2016 lanceerden al een aantal spelers binnen het segment nieuwe apparaten.

Fitbit lanceert een smartwatch

Toen Fitbit CEO James Park de Blaze voorstelde, waren de reacties nogal verdeeld. Met de Blaze betreedt het bedrijf immers het eerst de smartwatch markt, eentje die vandaag Samsung en Apple heer en meester zijn. De vraag is indien de markt groot genoeg is en indien Fitbit technologisch sterk genoeg zal zijn om de mastodonten aan te kunnen.

Dit gezegd zijnde, ziet de Fitbit er uniek uit met zijn achthoekige vorm.  Net zoals bij de Apple Watch kan je de Blaze personaliseren met verschillende types en kleuren van bandjes en is er keuze uit verschillende groottes.

De smartwatch maakt gebruik van een eigen besturingsysteem, dat in essentie vooral focust op het fitness gedeelte van het apparaat. En daar hebben we het wat moeilijk mee. Een smartwatch wordt getypeerd door een bepaalde multifunctionaliteit, de Blaze focust vooral op een aspect, namelijk het gezondheidsgedeelte.

Withings lanceert een activiteit tracker

Het Franse Withings wist te verrassen met een nieuwe mini tracker. De Go maakt gebruik van zogenaamde e-ink technologie, wat inhoudt dat er geen kleurenscherm is. Dit laatste komt de batterijlevensduur ten goede. Met deze tracker maakt Withings de markt ook toegankelijk voor iedereen. De prijs is zeer acceptabel, de compatibiliteit met de verschillende software platformen en het feit dat batterij maar liefst 8 maanden volhoudt spelen in het voordeel van de Go.

Withings Go

Misfit lanceert een slim juweel

Deze startup staat vooral bekend voor de esthetiek van haar wearables, en de Ray spant vanaf vandaag de kroon. Deze slimme armband ziet er niet alleen knap uit maar heeft al de functionaliteiten die je van een volwassen fitness tracker verwacht. Dankzij de misfit app, Apple en Android compatibel, kan je jouw bewegings- en slaappatroon nauwgezet bijhouden. De Ray kan ook naar hartenlust gedepersonaliseerd worden dankzij de verschillende accessoires. Misfit maakt met de Ray een heel knappe tracker.

Misfit Ray

Ludwig

Plaats reactie

ces2016-nieuwe-wearables-in-het-gezondheidsgamma