Scroll to top

Top

Geen reacties

CES2016: De tweede dag in 3 highlights 

Gepost op 08/01/2016
CES2016: de tweede dag in 3 highlights

Het gaat razendsnel hier op CES2106. De meer dan 3.600 aanwezige bedrijven verspreid over een slordige 223.000 vierkante meter kwamen echt op gang en ook het bezoekersaantal bereikte een piek vandaag. Opnieuw 3 grote highlights vandaag.

Audio in alle hoeken van de beurs

Dit jaar zien we veel bedrijven concentreren op de audio ervaring. Gaande van 10.000 USD dure bluetooth speakers tot de 55.000 USD dure Sennheiser Orpheus headphones. Sennheiser lanceert op CES2016 de zogenaamde 3D audio technologie. Een type tech dat ervoor moeten zorgen dat 3D video volledig tot zijn recht komt.

Drones

Drones in alle groottes en vormen

Drones zullen dit jaar echt doorbreken, althans als je mag vertrekken van de aandacht die ze krijgen op CES2016. Zo zagen we vandaag de absurd grote Ehang drone. In plaats van deze te besturen met een controller, neem je effectief plaats in de drone. We mogen als klein land ook met recht en rede trots zijn op het Belgisch bedrijf Fleye. Deze sympathieke ronde drone steelt de show op het congres en krijgt internationale media aandacht. De Belgische startup is bezig met haar crowdfunding campagne. Ondersteunen kan via deze link.

Drones

Technologie breekt door in de sportwereld

Last but not least zien we ook een sterke aanwezigheid van sport technologie. Zo start de NFL (National Football Association) met het gebruik van VR om de spelers beter voor te bereiden op de matchdag. Ook zien we heel wat sportkledij die technologie integreert en het fenomeen van slimme fietsen. Deze laatste zijn meestal in 3D geprint en hebben allerhande sensors om je manier van fietsen bij te houden.

Drones

Ludwig

Plaats reactie

ces2016-de-tweede-dag-in-3-highlights