Scroll to top

Top

Geen reacties

Leuke gadgets om 2016 in te zetten - CES2016

Gepost op 14/01/2016
Leuke gadgets om 2016 in te zetten – CES2016

Over de CES2016 van voorbije week hebben we ondertussen al het één en het ander geschreven. Toch zijn er nog enkele opmerkelijke innovaties waarover we het tot op heden nog niet over gehad hebben. Wij gingen op zoek naar de gekste techologien en lijsten er enkele op.

Xcooter Smart Rhino

XCOOTER CES16

Deze plooibare electrische scooter was een opvallend leuk nieuw gadget dat vorige week te spotten was op de grote beurs. Beschouw het als een geeky of onsportief alternatief van de plooifiets. Deze elektische scooter kan tot 25 kilomter rijden tegen ongeveer 25 km/h. Dit is tevens de toegestane snelheid voor een A klasse scooter waar je in Belgie geen rijbewijs voor nodig hebt. Handig voor mensen dat naar hun werk pendelen met het openbaar vervoer en toch nog enige afstand moeten overbruggen met de fiets of te voet. Het prijskaartje van deze scooter komt neer op 1650 EUR, maar is momenteel enkel in de VS te verkrijgen.

Withings Thermo

Gedaan met de thermometer onhygiënisch in de poep, mond of onder de oksel! Withings lanceerde hun nieuwe slimme thermometer die je temperatuur op 2 seconden accuraat kan weergeven door hem op je slaap te houden. Door de 16 ingebouwde infrarood sensoren en 4000 metingen op deze korte tijd is de thermometer betrouwbaar volgens de makers. Het stuurt je temperatuur automatisch door naar een bijhorende applicatie op je smartphone. Ook kan je in deze applicatie andere relevante medische informatie opslaan, denk maar aan bijvoorbeeld medicatie dat je ingenomen hebt. Deze logboek kan je ten aller tijden doorsturen naar je huisarts waardoor een bezoek misschien minder noodzakelijk is. Dit gadget zal in de loop van 2016 beschikbaar worden aan 99,95 EUR.

withings-thermo-app

Digitsole slimme schoen

Vandaag wordt blijkbaar alles ‘slim’, zelf je schoenen.. Digitsole stelde hun slimme schoen voor die vele al dan niet nuttige functies heeft. Zo kan je je voeten verwarmen via een applicatie, kun je je stappen tellen en het aantal verbruikte calorieën bijhouden. Het meest speciale aan de schoen is iets dat we eerder van Nike al zagen (en vroeger zelfs in de film, back to the future); de schoen past zich automatisch aan aan je voet. Afwachten welke durver de eerste stap zal nemen om deze schoenen te proberen ‘trenden’ en er een nieuwe mode van kan maken.. 🙂

digitsole

LumoRun

Voor wie er helemaal wilt opgaan in de slimme kleding trend is er ook nog de slimme Lumorun short. deze short houdt net zoals de schoen je sportprestaties bij, past zich aan en optimaliseert jou prestaties. Op onderstaande videos kan je zien hoe het werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=1eGWz3iZqoM

Christophe Havermans

Plaats reactie

leuke-gadgets-om-2016-in-te-zetten-ces2016