Scroll to top

Top

Geen reacties

CES 2018 | Toffe innovaties gezien tijdens de Pepcom digital experience

Gepost op 09/01/2018
CES 2018 | Toffe innovaties gezien tijdens de Pepcom digital experience

We waren deze avond te gast op het Pepcom Digital experience event. Tijdens dit kleinschalig – naar CES standaarden – gebeuren gingen we langs bij een aantal technologie bedrijven die nogal out-of-the-box producten of diensten ontwikkelen. In dit artikel zetten we drie producten in de kijker die ons interessant leken om met jullie te delen.

De Acute Angle Cloud | Crypto munten mijnen voor de leken onder ons

Crypto currency, of eenvoudig gezegd digitale munten zijn niet uit de media weg te houden. Je kan geen krant meer open doen zonder een artikel te lezen over de voor- en nadelen van Bitcoin of hoe nieuwe digitale munten een volledig nieuwe economie uit de grond stampen.

De mannen van Acute Angle Cloud (AAC) willen de ganse cryptomanie toegankelijk maken voor iedereen met hun Acute Angle PC. De computer, die Windows 10 draait, is gemaakt om naast een gewone computer ook dienst te doen als een machine om een specifieke digitale munt te gaan mijnen. Mijnen betekent zoveel als de hoeveelheid digitale munten van een bepaalde soort doen toenemen.

Het bedrijf verdient naast de verkoop van de computer ook geld door een percentage te nemen op de digitale munten die de mensen thuis mijnen met hun Acute Angle Computer. Voorlopig worden de digitale munten van AAC enkel aangeboden via de Korean Exchange (KEX). Daar zou in de nabije toekomst echter snel verandering in komen.

Keecker | Een media, communicatie en veiligheidsrobot voor in huis

Een tweede innovatie die in het oog sprong, gaat door het leven onder de naam Keecker. Deze grappig ogende robot projecteert films en series op muren en plafonds, laat je toe om te communiceren met anderen via de projector- en communicatietechnologie, kan muziek afspelen en houdt je huis in de gaten. Dat laatste slaat niet alleen op veiligheid maar ook op zaken zoals de vochtigheidsgraad van de lucht, de verlichten en het geluidsniveau.

We spraken kort met Florian Berger, één van de directeuren van het Franse bedrijf en waren meteen gecharmeerd door zowel het uiterlijk van de Keecker, alsook door de vele functies die de robot in zijn mars heeft. Grappig weetje; het design van de Keecker is gebaseerd op de Star Wars robot R2D2, Het Guggenheim museum in New York en die eivormige design lampen die je in moderne huizen terugvindt.

Moshi | Draadloze powerbank voor je smartphone

Het technologie lifestyle bedrijf Moshi, gebaseerd in San Francisco, staat reeds een paar jaar gekend voor mooi afgewerkte hardware accessoires zoals hoofdtelefoons en smartphone hoesjes. Nu de ganse draadloze laadmarkt stevig op gang komt dankzij smartphones zoals de iPhone X en de Galaxy S8, lanceert Moshi een powerbank die QI compatibele smartphones ook volledig draadloos zal opladen.

De nieuwe draadloze powerbank zal je kunnen gebruiken om een QI-compatibel apparaat op te laden terwijl je de powerbank zelf ook aan het opladen bent. Dat bleek technologisch gezien niet zo voor de hand liggend te zijn aangezien het over twee aparte oplaad technologieën gaat die tot op heden niet gemakkelijk te combineren vielen.

Plaats reactie

ces-2018-toffe-innovaties-gezien-tijdens-de-pepcom-digital-experience