Scroll to top

Top

Geen reacties

CES 2017 | Voor de tech mama's

Gepost op 12/01/2017
CES 2017 | Voor de tech mama’s

CES 2017 zit er al bijna een week op, maar dat wil niet zeggen dat onze lijst van spectaculaire gadgets reeds uitgeput is. In de CES special leggen we vandaag de focus op de (toekomstige?) tech mama’s.

Willow: de slimme borstpomp

Ik moet bekennen: dit is onbekend domein voor me. Ik ging er van uit dat Willow in Las Vegas ’s werelds eerste borstpomp presenteerde, maar niets was minder waar. Wat ze wel pionier maakt is het feit dat dit alles draadloos werkt.

Het opzet is simpel: je duwt de cups van Willow in je bh en je gaat je gewone gang. Ondertussen doet de stille pomp zijn werking. Een bijbehorende app houdt het hele proces in de gaten en vertelt je hoeveel moedermelk er al afgetapt is. Goedkoop is het niet: reken toch op 450 euro voor een enkele set. Handsfree werken kost wat, moeders kunnen hun baby voeden en tegelijk Technologium lezen vanaf de lente.

Netgear: de 1080p babyfoon

Netgear kennen we al jaren van hun netwerkproducten Nu willen ze die kennis inzetten om je kind veilig te stellen met de Arlo Baby.
Traditionele babyfoons zijn simpelweg walkie talkies. Netgear gaat heel wat verder met 2wegs audio (luisteren en praten met de baby), een fullHD videostream en sensoren die de luchtkwaliteit en temperatuur gade slaan. Daat alles wordt afgerond met een ingespeelde muziekspeler en LED nachtlamp.

De Arlo Baby zal je iets minder dan 300 euro kosten. Het toestel werkt zowel op batterijen als op netstroom. Oh, en zeiden we al dat het schattige oortjes had?

4moms Moxi: de Bentley van de Buggy’s?

Energie recupereren kennen we voornamelijk van elektrische wagens die remacties opnieuw omzetten in elektriciteit. 4moms brengt dit principe nu naar kinderwagens. En al die elektriciteit zorgt dat je je smartphone kan opaden en dat de buggy wat meer snufjes heeft.

Zo is de Moxi volgens mij de eerste buggy met dashboard. Zo kan je zien hoe ver je al gewandeld bent met je oogappel. Verder zijn er ook zotte babyfeatures aanwezig zoals de mogelijkheid om de stoel in 3 verschillende oriëntaties te plaatsen. Ook heeft de buggy koplampen. Nu nog wachten op de eerste zelfrijdende kinderwagen.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

ces-2017-voor-de-tech-mama-039-s