Scroll to top

Top

Geen reacties

CES 2017 dag 3 | LG en Garmin aan zet

Gepost op 05/01/2017
CES 2017 dag 3 | LG en Garmin aan zet

Gisteren stond nog in het teken van de slimme gadgets, maar vandaag is het terug serieus. We gaan van start met een tv als behangpapier.

LG Wallpaper OLED: een 2,57mm dunne tv

Neen, ik heb de komma niet verkeerd geplaatst. LG heeft wel degelijk een tv met een dikte van slechts 2,57mm. Het ziet er niet echt een tv uit, denk meer aan een iets dikker stuk behangpapier. Je bevestigt de tv met magneten aan de muur. LG denkt er wel aan om zelf de installaties te regelen, grote superdunne televisies durven wel eens fragiel te zijn.

Om het kunstje te kunnen verwezenlijken heeft LG alle electronica uit de W77 moeten halen. Deze werden verwerkt in de bijgeleverde LG Dolby Atmos soundbar. Er loopt dus een dunne kabel van de tv naar de soundbar. Deze soundbar huisvest dan alle HDMI en andere aansluitingen. Op vlak van beeldkwaliteit zou de tv alleszien niet inboeten volgens LG. Het 4K-scherm beschikt over een OLED-paneel met HDR ondersteuning. Voorlopig blijven we wel in het ongewisse over de beschikbaarheid en prijs.

LG Gram 14: 24u batterijtijd

De vorige LG Gram was een lichtgewicht: groot, maar tekende toch minder dan 1kg aan op de weegschaal. De LG Gram 14 lijkt op heel wat vlakken op zijn voorganger, maar met 1 verschil. LG claimt immers dat de Gram 14 maar liefst 24 uur zou moeten overleven op een enkele batterijlading. We nemen dit natuurlijk met een korreltje zout, maar zelfs iets als 17 uur zou al een hele prestatie zijn ten opzichte van de concurrentie.

Binnenin draait de Gram 14 de gebruikelijke ultrabook componenten: een nieuwe Kaby Lake processor, 16GB werkgeheugen, een SSD en een FullHD-scherm. Opladen gebeurt zoals bij alle trendy laptops via USB type C. Wij zijn alvast voorzichting onder de indruk, al is het even wachten tot we de prijs weten en de kwaliteiten kennen.

UPDATE: De test waarbij de Gram 14 het 24u volhield bleek verouderd te zijn. Bij het draaien van een meer recente test was de batterij na 17 uur leeg

Garmin: eindelijk nog eens wat smartwatches

Het gaat al enige tijd niet goed met de smartwatches. De makers van sport- en outdoorsmartwatches zijn hierop echter de uitzondering. Garmin durft het dan ook aan om nieuwe modellen naar de markt te brengen. De Fenix 5, 5X en 5S zijn compacte sportsmartwatches. Zo compact zelfs dat je ze misschien wel elke dag zou willen aandoen. De batterij zou het 8 dagen tot 2 weken moeten volhouden, al zal dit natuurlijk wel snel minderen als je de GPS inschakelt. Zoals een deftig sporthorloge betaamt zijn ze uiteraard waterdicht. De 5 en 5S zijn nagenoeg identiek, enkel is de 5S 5mm kleiner qua doorsnede. Het lijkt er op dat de S eerder bedoeld is voor vrouwen. De 5X is de grootste uit de collectie en heeft bovendien uitgerust met kaarten van Europe.

Niets dan goed nieuws dus over de Garmin Felix horloges. Met uitzondering van een iets dan: ze zijn wel aan de prijzige kant. De 5 en 5S zullen je 600 euro armer maken, voor de 5X geldt een prijs van 750 euro.

TCL: BlackBerry is terug!

Ik moet toegeven: het is mijn persoonlijke voorkeur waardoor deze onze CES-samenvatting haalt. Maar er is terug een BlackBerry-toestel. Ben je in de war? Dat is begrijpelijk. In de zomer van 2016 liet BlackBerry immers weten dat ze de hardwaremarkt lieten vallen en zich volledig gingen focussen op software. Het viel te verwachten: na de Priv kwamen de duizend-in-een-dozijn DTEK50 en DTEK60 enkekl nog. Echter kocht TCL, een Chinese fabrikant, een licentie in waardoor zij nu BlackBerry toestellen mogen produceren. En daar zien we nu het eerste resultaat van in Las Vegas.

Dit toestel stond al enige tijd als de “Mercury” op de roadmap (opvallend genoeg zelfs van voor dat BlackBerry zelf stopte met hardware). Het bekende toetsenbord is ook terug waarbij er een vingerafdrukscanner werd geïntegreerd in de spatiebalk. Veel meer details liet TCL niet los op CES. Wel weten we dat deze Android 7.0 Nougat draait met daar de gebruikelijke BlackBerry apps bovenop. Hopelijk kom ik in Barcelona op Mobile World Congress wat meer te weten.

Nog meer Alexa

We zijn nog maar 5 dagen ver, maar we kunnen het al met zekerheid zeggen: 2017 wordt Alexa’s jaar. Eerder deze week berichtten we al over de komst van Amazon’s persoonlijke assistente naar Lenovo speakers en Whirlpool diepvriezen. Vandaag werd bekend dat Alexa ook naar de wagen komt en Ford zal de eerste zijn om dit te integreren. Nog deze maand zullen de eigenaars van een Ford met Sync 3 infotainmentsysteem dankzij Alexa met hun auto kunnen praten. In de eerste fase zal je enkel je deuren kunnen sluiten of ontgrendelen, de motor starten en het brandstofpeil kunnen controleren. Later kan je muziek afspelen, een navigatiebestemming instellen en nog veel meer. “Alexa, zet hem maar in sport!”

Bram Vandewalle

Plaats reactie

ces-2017-dag-3-lg-en-garmin-aan-zet