Scroll to top

Top

Geen reacties

Camperen wordt een stuk leuker met de Extane

Gepost op 16/07/2016
Extane geeft traditionele camper geheel nieuwe dimensie

De vakantieperiode is van start gegaan en heel wat onder jullie zullen vermoedelijk warmere oorden opzoeken. Met alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden is het ook niet ondenkbaar dat mensen eerder voor een vakantie met de wagen kiezen in plaats van een vliegreis. Dit maakt ook dat de camper ineens een stuk aan populariteit kan winnen. In de editie van deze week zijn we op zoek gegaan naar moderne prototypes die de toekomstige campe(e)rervaring volledig kunnen veranderen!

image

De Extane zoekt het hogerop

De Extane is een ontwerp van Ashish Thulkar, een Indische ingenieur die als freelance voertuigdesigner werkt. De Extane heeft de typische dimensies van een RV (Recreational Vehicle – de “camper”) maar is, raar maar waar, uitklapbaar tot een monster van maar liefst vier verdiepingen! Het ontwerp is tot stand gekomen om het probleem op te lossen van mensen die, naast hun excursies in nationale parken, ook steden willen aandoen. Steden hebben vaak beperkte staanplaatsen en RVs kunnen daardoor geen aansluitende tent uitklappen wat de woonst erg “krap” maakt.

camper

Vouwtechnologie op zijn best

Het grote geheim achter de Extane is dat heel wat van het interieur uit vouwstructuren bestaat. Zo doet de lift op de eerste verdieping tegelijk dienst als douche. Verder wordt de voorruit ook gebruikt als (computer)scherm. De gewone ramen doen verder dienst als muren voor het derde verdiep. Vier verdiepingen in totaal geven de passagiers de mogelijkheid om te barbecueën en heerlijk te genieten van het uitzicht vanop de mezzanine. De Extane zou qua aandrijving volledig elektrisch zijn en in hoge mate gericht op het efficiënt gebruik van de aanwezige energie.

Drive

Plaats reactie

camperen-wordt-een-stuk-leuker-met-de-extane