Scroll to top

Top

Geen reacties

B&W C5 koptelefoon overtuigt niet echt

Gepost op 25/07/2014
B&W C5 koptelefoon overtuigt niet echt

We hebben het in onze reviews al relatief veel gehad over smartphones, tablets en wearables. Maar nog niet zoveel over technologische accessoires zoals koptelefoons. Bij deze; Vandaag in primeur onze eerste tech review over de Bowers & Wilkins (B&W) C5 ‘in ear’ koptelefoon ;).

Look & Feel

Over smaken discussiëren we normaal gezien niet, maar we vinden zelf, en hebben ook al van veel anderen mogen horen, dat deze koptelefoon er best knap uitziet. De combinatie van een wat industrieel ogende behuizing met een duurzame plastic kabel lijkt te scoren. Daarnaast is de afwerking van de rubberen oortjes ook knap bedacht. Deze (in ons geval) oranje gekleurde rubbertjes gaven de koptelefoon een hippe touch.

Je voelt ook meteen dat deze B&W C5 van een goeie bouwkwaliteit is. De eindpunten waar de kabel overgaat in de koptelefoon zelf, werden verstevigd met een soort van plastic topje. Dit zorgt ervoor dat de kans dat de zwakste plek van een koptelefoon doorscheurt met verloop van tijd een pak kleiner wordt.

De B&W C5 zit ook comfortabel in je oor. Eerlijkheidshalve moeten we wel bekennen dat het bij het begin wat zoeken was naar ‘hoe’ deze koptelefoon vlug goed te steken. Met verloop van tijd lukte dit pakken beter. Wat we wel ervoeren, was dat na twee uur dragen de C5 wat pijn deed aan onze oren. Als je dus vooral op zoek bent naar een koptelefoon waarmee je uren pijnloos naar muziek kan luisteren, dan ben en blijf je beter af met een ‘on ear’ of ‘around ear’ koptelefoon zoals de SoundTrue.

Geluidskwaliteit

Hier hoor je ons niet (meteen) klagen. Zowel hoge als lage tonen worden helder geproduceerd. Ook bij hoog volume houdt de B&W C5 stand en komt er geen gekraak. Voor een koptelefoon van een stevige 170 Euro zou dit ook niet mogen. Alhoewel de C5 geen ‘noise cancelling’ koptelefoon is, en dus het omgevingsgeluid niet wegfiltert, hadden we weinig last van geluid rondom ons bij het gebruiken van de koptelefoon. Soms hadden we het gevoel dat we net te weinig van onze omgeving hoorden. Zeker als je deze B&W gebruikt op je fiets of in het verkeer is extra aandacht aangeraden.

We moeten wel bekennen dat andere koptelefoons van een pak minder Euro’s (zoals de Philips Fidelio S2) naar ons gehoor even goed scoren op geluidskwaliteit front. De bassen van deze Philips zijn wel iets zwaarder, maar voor bepaalde muziekgenres zoals hip-hop kan dit ook een voordeel zijn.

Conclusie

De B&W C5 ziet er goed uit en zorgt voor goeie muziek kwaliteit. Maar voor de prijs van 179 Euro hadden we toch net wat meer verwacht zoals actieve noise cancelling of meer draagcomfort. Ben je echt bereid dit bedrag neer te tellen voor een ‘in ear’ koptelefoon, dan zijn er volgens ons toch betere alternatieven op de markt, die prijs/kwaliteit een stuk beter scoren. In het prijssegment van 60 tot 100 Euro vind je zeker ook al veel waar voor je geld.

Stay Tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
7.5
Geluidkswaliteit
7
Prijs/kwaliteit verhouding
5.5
6.7

Middelmatig

De B&W C5 is zeker een goede 'in ear' koptelefoon. Echter, voor de prijs die je neertelt zou je toch wat meer verwachten. In het segment tussen de 60 en 100 Euro vind je even veel geluidskwaliteit voor minder geld.
Ludwig

Plaats reactie

b-038-w-c5-koptelefoon-overtuigt-niet-echt