Scroll to top

Top

Geen reacties

Bureau on the go | Review van de Notadesk

Gepost op 12/05/2020
Bureau on the go | Review van de Notadesk

Nu heel wat mensen hun weg aan het zoeken zijn binnen het nieuwe manier van werken, komt er flink wat interesse voor producten die het toelaten om op een innovatieve manier productief te zijn.

Een groot risico van te werken op de ‘oude’ manier gaat gepaard met een sedentaire en minder actieve levensstijl, zeker voor beroepen die ervan uitgaan dat je het merendeel van je tijd doorbrengt met een computer 👋.

De Belgische startup Notadesk die geleid wordt door Andreas De Smedt wil voor eens en voor altijd komaf maken met concept dat computerwerk one-on-one gelijk staat met lichamelijke passiviteit en mentale stress.

Andreas startte een drietal jaar geleden met een visie om thuiswerken voor eens en voor altijd te veranderen. Het resultaat is een mobiel bureau dat zowel voor lichaam als voor geest heel wat voordelen biedt. Bij Technologium kregen we de kans om Andreas zijn geesteskind aan een uitgebreide review te onderwerpen. We kunnen alvast vertellen dat we best onder de indruk zijn.

De Notadesk

Het resultaat van Andreas zijn zoektocht naar dat perfecte product om thuiswerken te transformeren, gaat door het leven onder de naam Notadesk. Voor de woordspeling alleen al mag Andreas een award komen halen :).

In essentie is de Notadesk de combinatie van een krachtige zuignap en een inventieve en knappe houten plank. Het is die eenvoud die we enorm kunnen appreciëren. Je kan met de Notadesk letterlijk iedere ruimte met een raam dat hoog genoeg is, omtoveren tot een kantoor. Zo hebben we de laatste aantal dagen zo goed als van overal in huis gewerkt. Best cool!

Natuurlijk doen we heel wat afbreuk aan het onderzoek dat vooraf ging aan de Notadesk door het geheel zo eenvoudig voor te stellen. Maar om het met een quote van Alan Perlis samen te vatten: “Simpliciteit gaat niet vooraf aan complexiteit, maar komt erna”. Je voelt door de Notadesk te gebruiken dat er heel wat onderzoek aan vooraf is gegaan.

Laptop, notitieboekje en literatuur

De Notadesk is ook multi-inzetbaar. Zo is het oppervlakte voldoende groot om een laptop tot en met 15 inch op te stellen en aan de slag te gaan. Echter hoeft het geen laptop te zijn. Je kan ook even goed schrijven en in een boek lezen op de Notadesk. Zo maakten wij er alvast een gewoonte van om aan het begin van een nieuwe work-from-home dag, de todo’s te noteren voor die dag vanop de Notadesk.

Dit in combinatie met de compacte vorm en het plug-en-play karakter van dit mobiele bureau, maken het hele plaatje tot een no-brainer voor iedereen die graag op een actieve(re) manier werk gedaan krijgt.

Daarenboven betreft het hier een product van Belgische bodem dat zeker en vast het potentieel heeft om internationaal door te breken. Die verdere internationalisering wordt komende week, meer bepaald op 15 september, op gang getrokken met een heuse Kickstarter campagne.

Onze steun heb je alvast, Andreas! Nu nog de rest van wereld meekrijgen en dat komt helemaal goed!

Toppertje, dit!

Ludwig

Plaats reactie

bureau-on-the-go-review-van-de-notadesk