Scroll to top

Top

2 reacties

Bowers & Wilkins PX | Slimme draadloze headphones

Gepost op 10/10/2017
Bowers & Wilkins PX | Slimme draadloze headphones

Het Britse audio merk Bowers & Wilkins lanceerde vandaag officieel de PX. Een paar, naar eigen zeggen, slimme headphones. Als je naar de feiten kijkt, dan combineert deze B&W zeker de zaken waar nomadische audiofielen naartoe op zoek zijn. Draadloos, een knap design, actieve ruisonderdrukking (ANC) en compatibel met andere kabels (meer bepaald USB-C). Dat laatste is zeker voor ons een belangrijke factor bij het aanschaffen van technologie. USB-C wordt langzaam maar zeker het standaard connectiviteit protocol. Het is fijn en voelt verlossend om met 1 kabel onze laptop, smartphone en nu ook hoofdtelefoon te kunnen opladen.

PX

Maar om zich van de masssa te onderscheiden moet B&W zich verder onderscheiden, zeker gegeven de wat late toevoeging van ANC headphones aan het gamma. De PX gaat in onze ogen de concurrentie aan met de Bose QC35 van de tweede generatie, die sedert kort compatibel is met de Google Assistant en dus ook de ‘slimme’ toer opgaat.

Een slimme hoofdtelefoon

De intelligentie van de PX graviteert voorlopig rond twee zaken. Eerst en vooral detecteert de B&W als je de headphones op hebt. Indien niet, dan stopt het geluid automatisch. Best wel handig om onnodeloos batterij- en datagebruik te limiteren. Eenmaal terug op, start de muziek terug. Deze functionaliteit vonden we al terug bij de Parrot Zik lijn. Alhoewel het erop lijkt dat de PX een wat consistenter gedrag heeft. De gevoeligheid van deze functie zullen we verder testen.

Een tweede vorm van intelligentie komt in de vorm van een smartphone app. De app laat in grote lijnen toe om de PX te personaliseren. Zo kan je de gevoeligheid van de draagsensor en de omgevingsfilter aanpassen. Dit laatste laat toe om te beslissen welk type van geluid er wel doorkomt afhankelijk van de omgeving waarin je jezelf bevindt. De drie mogelijkheden zijn vandaag kantoor, stad en vliegtuig. Als je de PX draagt tijdens het fietsen zullen omgevingsgeluiden niet weggefilterd worden. Iets wat we vanuit veilgheidsoverwegingen zeker kunnen appreciëren.

Dankij ‘updatebare’ software ziet het ernaar uit dat de PX in de toekomst alleen maar slimmer zal worden. Deze B&W intrigeert zonder enige twijfel als nieuwkomer binnen het segment van high-end draadloze en ruisonderdrukkende headphones. De voorname troeven zijn alvast aanwezig.

Een belangrijk en doorslaggevend argument om een hoofdtelefoon te kopen is en blijft de geluidskwaliteit. Iets wat we in onze diepte review verder zullen uitzoeken. Daarnaast zullen we de batterijlevensduur ook onder de loep nemen. Op papier zorgt de PX voor 33 uur bekabeld en 22 uur draadloos ruisonderdrukkend muziekplezier. Best impressionant binnen deze categorie van luxe headphones.

Binnenkort komt er dus een zeer uitgebrede review van de PX. Laat zeker horen als jullie specifieke vragen hebben of zaken hebben die jullie graag getest zouden zien!

Maxime Pruvost

Plaats reactie

bowers-038-wilkins-px-slimme-draadloze-headphones