Scroll to top

Top

Geen reacties

Bot helpt bier brouwen

Gepost op 11/07/2016
Bot helpt bier brouwen

Dit jaar duiken overal bots op, zelfs bij ons. In het Verenigd Koninkrijk helpen ze nu echter ook de bierbrouwers om beter bier te produceren. De bot werkt via Facebook Messenger en interageert met bierproevers via een reeks van vragen over smaak en voorkeur. Wanneer de bot voldoende antwoorden heeft verzameld wordt er gezocht naar een algemene tendens in de ontvangen antwoorden die de smaak van het bier kunnen verbeteren. Op basis van deze tendenzen wordt het recept van het brouwsel aangepast.

De aanpak zelf is natuurlijk niet nieuw: bierbrouwers en allerhande producenten doen al jaren paneltesten. Het voordeel is echter het gebruik van de Facebook Messenger Bot, hierdoor kan veel meer data verzameld en geanalyseerd worden. En zo kan men sneller en met meer vertrouwen de recepten aanpassen. Zo heeft de bot net een proefperiode van een jaar achter de rug. Tijdens deze 365 dagen werden de recepten van de vier experimentbieren maar liefst 11 keer gewijzigd.

Bot ABI stelt wat vragen rond je bierervaring

De brouwers in kwestie hebben zichzelf de IntelligentX Brewing Company gedoopt. De groepering is het resultaat van een samenwerking tussen het creatief agentschap 10x en het AI-bedrijf Intelligent Layer.
Oh ja, een bot heeft uiteraard een naam. Deze intelligente bierbot heet Abi, een afkorting van Automatic Brewing Intelligence. Wat denken jullie: is Abi echte innovatie in de bierwereld of heiligschennis in de eeuwenoude branche van het gerstenat brouwen?

https://vimeo.com/172395607

Tags
Bram Vandewalle

Plaats reactie

bot-helpt-bier-brouwen