Scroll to top

Top

Geen reacties

Bose SoundLink Mini II – Review

Gepost op 18/10/2015
Bose SoundLink Mini II – Review

Als er iets is waar ik geld aan kan uitgeven (én heel lang kan vergelijken) dan is dat muziek. En dan heb ik het niet alleen over concerten of online albums maar evenzeer over de technologie als medium. Een goede hoofdtelefoon kan al snel het verschil maken in je muziekbeleving en dat geldt ook voor de speaker. Wij testten de Bose SoundLink Mini II, hieronder een verslag.

‘Specs’ en nieuwigheden tegenover eerste versie

De SoundLink Mini II volgt de SoundLink Mini op die twee jaar terug gelanceerd werd. Grote veranderingen kent de tweede editie niet al vinden we toch enkele nieuwigheden.

Net zoals zijn voorganger meet de SoundLink Mini II nog steeds 180 x 58 x 51 mm en voelt met 668 gram net zo degelijk aan als zijn voorganger. Aan het design en de gebruikte materialen (aluminium en metaal) is niet geraakt. De bedieningsknoppen, die aan de bovenkant van het toestel zitten zijn wel veranderd. Hieronder een kort overzicht van de voornaamste:

  • Geen aparte aux-knop meer. Schakelen tussen Bluetooth en een bekabeld aangesloten muziekbron, zoals een mp3-speler, gebeurt voortaan automatisch wanneer je het andere toestel inplugt in de aux-aansluiting.
  • Een nieuwe centrale multifunctionele knop vervangt de mute-toets én activeert de nieuwe telefoonluidspreker van de Mini II.
  • Je kan de Soundlink Mini II aan twee toestellen tegelijk koppelen zodat je gemakkelijk van muziekbron kan wisselen. Gemakkelijk op een feestje!
  • Een sterkere batterij zorgt voor een 3 uur meer luisterplezier. Voor het opladen krijg je een extra dockingstation bij de speaker. Niet altijd even handig om mee te zeulen, maar wél gemakkelijk thuis.

bose1

Broertje van de Bose Soundlink

Al drie jaar gebruik ik Bose Soundlink, de grotere versie van de besproken Mini II en dat verschil merk je. De geluidskwaliteit van de Mini II is duidelijk lager, maar dat kan ook niet anders – een kleinere behuizing betekent minder ruimte voor technologie.

Al bij al is de Bose SoundLink Mini 2 een zeer degelijke speker die er goed uitziet. Er zijn heel wat goedkopere rivalen op de markt, maar weinigen die op niveau van geluidskwaliteit (en design) kunnen concurreren. Mocht je geïnteresseerd zijn moet je gemiddeld €199 neertellen.

Overzicht scores

Design
9
Geluidskwaliteit
7.5
Batterij
8
Prijs/Kwaliteit
7.5
8

Rating

Plaats reactie

bose-soundlink-mini-ii-8211-review