Scroll to top

Top

Geen reacties

Blackberry DTEK50 - Serieus?

Gepost op 27/07/2016
Blackberry DTEK50 – Serieus?

Bij Technologium houden we van Blackberry. En niet omwille van het feit dat de smartphones beter zijn, het besturingsysteem gebruiksvriendelijker is of het merk zelf meer aantrekkingskracht heeft. Neen, we houden van Blackberry omdat we geeks zijn en omdat er ooit een tijd is geweest dat Blackberry innovatief en vooruitstrevend was. Jeugdsentiment, dat is het woord.

Desondanks tumultueuze tijden – inclusief naamsveranderingen, overnames, geflopte software en Android als nieuw besturingsysteem – bleven we altijd in het merk geloven. Want er zou ooit een dag komen dat we het Blackberry van weleer, de koppige underdog terug zouden zien….

Maar dan gebeurde de DTEK50

Met deze smartphone heeft Blackberry dan ook volledig afstand gedaan van het verleden. De goedkope Android smartphone zou evengoed door een Chinese fabrikant kunnen ontwikkeld zijn die (enkel) uit is op volume en absoluut niet op persoonlijkheid en status.

De 300 dollar dure (of goedkope) DTEK50 – klinkt trouwens als een aandelenbeurs (CAC40) – heeft alle toeters en bellen die je van een smartphone verwacht. Maar wie maalt daar nog om? Alle smartphones hebben vandaag die toeters en bellen. Wat goed van beter van best onderscheidt, zijn unieke toeters en bellen. Denk aan het unieke design van de Blackberry Passport, de ooit zo innovatieve ‘trackpad’ van de Blackberry Curve of de allround absurditeit van de Priv.

Wat deze DTEK50 een knaller moet maken is de ‘unieke’ Blackberry veiligheid software. Software die nota bene eerder dit jaar gebroken werd door goed getrainde Nederlandse hackers. Daarenboven gaat de gemiddelde consument helemaal (nog) niet op zoek naar die speciale veiligheidstoepassingen. We schrijven duidelijk de ‘nog’ tussen haakjes omdat veiligheid – weliswaar op een gebruiksvriendelijke manier geïntegreerd – sowieso aan belang wint en zal blijven winnen.

Voordeel van de twijfel

Alhoewel het bijna ondenkbaar is dat de DTEK50 een hit wordt, weet je nooit. De smartphone markt blijft moeilijk voorspelbaar. Misschien zorgen millennials wel voor een Blackberry boost, of zien we binnenkort alle Hollywood sterren met de DTEK50 als smartphone. Wij blijven zelf ook nog even geloven in Blackberry, al is het misschien tegen beter weten in. We kunnen het niet helpen.

Ludwig

Plaats reactie

blackberry-dtek50-serieus