Scroll to top

Top

Geen reacties

BlackBerry KEYone | Eindelijk die comeback?

Gepost op 25/02/2017
BlackBerry KEYone | Eindelijk die comeback?

BlackBerry trapte dit jaar het smartphonefestival Mobile World Congress in gang. TCL eigenlijk, zij zijn de nieuwe voogden van de BlackBerry hardware. Hun eerste werk is de KEYone, een nieuw Android toestel met fysiek QWERTY toetsenbord dus. Zijn voorganger, de Priv, schoof open, maar de KEYone is een vrij lang toestel met een toetsenbord en touchscreen aan de voorkant.

Dat toetsenbord kan trouwens meer dan enkel tekstjes typen. Elk van de 52 knoppen kan geprogrammeerd worden om apps te starten. Zo kan je instellen dat met een druk op de I-toets Instagram geopend wordt. Of Technologium op T natuurlijk. Ook werd er een vingerafdrukscanner geïntegreerd in de spatiebalk van het keyboard.

Qua hardware is het allemaal vrij bescheiden. Het scherm is een vrij klein 4,5 inch 1080p scherm. Dat is natuurlijk wel een logisch gevolg van de form factor: een groter scherm had van deze telefoon onmiddellijk een onhandelbaar beest gemaakt. Qualcomm leverde de chipset met een Snapdragon 625. Het toestel is voorzien van 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. Een 12 megapixelcamera achteraan en een 8 megapixel exemplaar vooraan regelen de kiekjes. De batterij is ruim met 3505mAh en beschikt over “Boost”. Waarom kan niemand het gewoon snelladen noemen?

De BlackBerry KEYone zal verkrijgbaar zijn vanaf April voor 599 euro. Je kan je alvast aan een hands-on verwachten volgende week.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

blackberry-keyone-eindelijk-die-comeback