Scroll to top

Top

Geen reacties

Black Friday idee | De Sennheiser MOMENTUM 3

Gepost op 15/11/2021
Black Friday idee | De Sennheiser MOMENTUM 3

Nu we terug naar kantoor kunnen gaan en sommigen onder ons weer beginnen te reizen, is het een goed moment om op zoek te gaan naar een noisecancelling koptelefoon. De actieve noisecancellation functionaliteit van de koptelefoon zorgt ervoor dat je zonder achtergrond geluid kan focussen op je werk.

Waarom een Sennheiser koptelefoon testen?

Sennheiser is een bedrijf dat tot de verbeelding spreekt. Opgericht in 1945 door de Duitser Fritz Sennheiser en sinds de begindagen op zoek naar de zuiverste geluidskwaliteit op basis van de nieuwste technologieën. Vandaag zijn de kleinzonen van de oprichter Co-CEO’s en streeft het bedrijf continu naar perfectie.

Een dergelijk opmerkelijk product uit het gamma van Sennheiser is de HE 1-koptelefoonset, deze kan je voor de luttele som van 74.000 dollar aanschaffen.

Vandaag bekijken we enkel de Sennheiser Momentum 3 koptelefoon, deze past waarschijnlijk beter in het budget en is aangepast voor het dagelijks gebruik.

Wat moet je weten over de Sennheiser Momentum 3?

Zoals de naam het aangeeft is dit al de derde generatie van de Momentum koptelefoon.

Naast een modern desing zijn er een paar functionaliteiten die we in de kijker willen zetten:

  • De Auto On/Off en Smart Pauze-functie start de koptelefoon onmiddellijk op wanneer hij wordt uitgevouwen, zeer handig indien je hem even afzet.
  • Er is een noise cancellation functie maar ook een transparante hoorfunctie waardoor je snel kan kiezen tussen je van de wereld af te sluiten of bewust te blijven van je omgeving. Dit kan belangrijk zijn indien je de koptelefoon op straat gebruikt en je het verkeer in acht moet nemen.
  • Gemakkelijke activering van Siri, Google Assistant of Amazon Alexa.
  • De koptelefoon gaat 17 uur mee. Ruimschoots voldoende voor een lange werkdag of vlucht.

Iets waar je rekening mee moet houden is dat er geen power-knop is. Je kan deze koptelefoon enkel uit zetten door in te klappen. Belangrijk detail, waar je snel gewend aan geraakt.

Noise-cancellation testen

De Sennheiser Momentum 3 biedt krachtige actieve noise cancellation. Het doet geweldig werk door de lage, midden- en hoge tonen te dempen. De transparante luistermodus is behoorlijk effectief, waardoor het gemakkelijk is om te praten zonder de koptelefoon te verwijderen.

De basdiepte is voller en rijker wanneer de noise cancellation functionaliteit is ingeschakeld.

Ten laatste willen we ook nog de Smart control app van Sennheiser vermelden. Deze hoef je niet te installeren maar laat je toe om heel de geluidservaring te personaliseren en je settings aanpassen. Een heel handige en intuitieve app.

Je krijgt nog een handige opbergtas met de koptelefoon

De Sennheiser MOMENTUM 3 is beschikbaar vanaf 287,90 EUR. Dit is volgens ons een zeer kwalitatieve koptelefoon, wij zijn in ieder geval overtuigd!

Overzicht scores

Geluidskwaliteit
9.5
Design
9
Gebruikersgemak
8
Prijs/kwaliteit
8.5
8.8

Super

Eén van de betere koptelefoons met de noise-cancelling functie. Zeer mooi design en heel intuïtief.
Gilles

Plaats reactie

black-friday-idee-de-sennheiser-momentum-3