Scroll to top

Top

Geen reacties

Binnenkort kan je Skypen vanuit je Volvo

Gepost op 30/12/2016
Binnenkort kan je Skypen vanuit je Volvo

Handsfree bellen krijgt binnenkort een extra dimensie bij Volvo. De Zweden kondigden immers aan dat ze Skype for Business zullen integreren in hun wagens. Centraal in het dashboard vinden we een groot touchscreen terug. (Waar hebben we dat eerder gezien, misschien weet Elon Musk van iets?) Via dit scherm kunnen chauffeurs hun ingeplande meetings raadplegen en vlug in een Skypemeeting springen. Alle data wordt verzonden over Bluetooth via je smartphone.

Skype for Business in de wagen komt wel enigzins op een slecht moment: de laatste tijd ligt handsfree bellen zelfs onder vuur. Onder andere de universiteit van Sussex wist aan te tonen dat handsfree bellen even afleidend is als gewoon bellen. De toekomst van deze technologie is dus wat twijfelachtig op legaal vlak. Als je toch snel deze technologie wenst te hebben dan zal je wel met wat geld moeten zwaaien. Skype for Business komt enkel naar de 90-reeks van Volvo, de S90, V90 en XC90 dus. Het goedkoopste model kost je al gauw 42.000 euro en dan doe je nog niet eens zot met de opties.

Volvo kijkt ook nog rond voor andere technologische snufjes. Zo zouden hun teams ook Cortana aan het bekijken zijn: de personal assistant alias Siri van Microsoft. Binnenkort dus een Amerikaanse stem in de Zweedse bolides? Verder staan ook vlotte spraakherkenning en contextuele informatie op de roadmap, al blijven die features voorlopig bijzonder vaag.

https://www.youtube.com/watch?v=PgzZglnaRvs

Bram Vandewalle

Plaats reactie

binnenkort-kan-je-skypen-vanuit-je-volvo