Scroll to top

Top

Geen reacties

Binarta: een wereldprimeur op eigen bodem

Gepost op 01/07/2015
Binarta: Een wereldprimeur van eigen bodem

Het Leuvense Binarta gooit hoge ogen in het websitebouwer-landschap. Niet alleen hebben ze met een aantal doordachte keuzes het de eindklant bijzonder gemakkelijk gemaakt om een website te bouwen, ze brengen ook een wereldprimeur op de tafel door de eerste zijn die het mogelijk maakt om volledig mobiel, zonder het downloaden van een app, je in staat te stellen je eigen website te bouwen. Een geschenk voor zowel KMO’s als zelfstandigen die volledig de nood begrijpen aanwezig te zijn op het internet maar niet altijd over de tijd of kunde beschikken om deze taak op zich te nemen.

Al jaren wordt er ingezet op online aanwezigheid door grote bedrijven. Toch vallen KMO’s al snel uit de boot als ze op eenzelfde manier willen aanwezig zijn. Het ontbreekt hen vaak aan tijd, kunde en inzicht.

Tijd, kunde en inzicht: een werk van jaren

Suleyman Aydogan, oprichter van Binarta, toonde me in een paar slides waar de kern van Binarta om draait: 3 pijnpunten werden al snel duidelijk als het gaat om je eigen online aanwezigheid te verbeteren met het bouwen van een website. Hij schetste de situatie van een zelfstandige die met goede voornemens aan zijn taak begint.

Het eerste probleem dat een zelfstandige zou tegenkomen is dat nogal veel adminpanelen van websitebouwers verre van gebruiksvriendelijk kunnen worden genoemd. Je hebt daarvoor een behoorlijke tijd en achtergrondkennis nodig. Stel nu dat je je meester hebt gemaakt van de functionaliteiten, dan ontbreekt je in tweede instantie naar alle waarschijnlijkheid nog de kennis om van hieruit ook een goede website te bouwen. Dit is nu éénmaal een vak apart. Het laatste pijnpunt dat Aydogan aanhaalt bespreken we in een aparte paragraaf, omdat dit ook direct een glimp toont van het potentieel dat Binarta wil aanboren door deze 3 pijnpunten op te lossen.

Mobiel internet in de F500

Mobiel is nog niet ingebakken in ons DNA

Het derde pijnpunt waarop Binarta een antwoord wil geven is er voor te zorgen dat deze websites die gebouwd worden ook via de smartphone netjes/ordentelijk overkomen. Met een populatie die meer en meer via de smartphone zich op het internet begeeft lijkt het onbegrijpelijk hoe weinig bedrijven zich hier al hebben aan aangepast.Ik geloofde eerst niet dat de mobiele optimalisatie voor websites in ons land zo erbarmelijk was: 87% van Belgische KMO’s hebben geen mobiel-vriendelijke website… Euh? En dan doen we het nog beter, houd je vast, dan bijvoorbeeld Amerika die er nog een paar procentjes bovenop doet en afklokt op 91% .

Hoe kan dit, wetende dat de smartphone penetratie in elk land pijlsnel omhoog gaat en gebruikers dit apparaat meer en meer gebruiken voor desktop gebaseerde functionaliteiten (search, e-commerce, video, muziek, … ) ?

mobiel

Een plausibele uitleg is dat de adaptatie naar mobiel zo snel is gegaan dat het de meeste bedrijven nog steeds duizelt voor de ogen. Je moet weten dat er nog niet eens 10 jaar sprake is van smartphones. Het idee bestaat al langer (20 jaar) maar de lancering van een smartphone die ook door de massa werd omarmd is nog geen 10 jaar oud. En vanaf toen is het hard gegaan. Zeer hard. Er zijn ondertussen al meer mobiele internet gebruikers dan dat er PC internetgebruikers zijn.

De emerging countries zitten hier zeker voor iets tussen. Deze landen hebben de PC-revolutie in grote mate overgeslagen en zijn direct via mobiel internet beginnen surfen.  Dit is dan ook een segment waar Binarta nog grote brokken kan maken.

Binarta: hoogvlieger in wording?

Binarta speelt slim in op bepaalde trends en kan misschien binnenkort wel eens een Belgische hoogvlieger worden. Onlangs verzilverde ze nog een kapitaalinjectie van het IWT en zijn ze geaccepteerd in het Innovation Centre Booster Academy Program van Deloitte dat hen in staat zal stellen verdere groei te bewerkstelligen. Zeer recent is ook Stefan Ifrim in de startblokken geplaatst om toekomstige sales te begeleiden en dat is een goede zaak. Professioneel gaan ze met rasse schreden vooruit. Met de wetenschap dat er nog veel werk op vlak van mobiele optimalisering is en Binarta hiervoor een bijzonder intuïtief platform aanbiedt mogen we verwachten dat we nog meer van hen zullen horen!

Thomas Verhoef

Plaats reactie

binarta-een-wereldprimeur-op-eigen-bodem