Scroll to top

Top

Geen reacties

Onze handen in de lucht voor Leap Motion

Gepost op 23/01/2015
Onze handen in de lucht voor Leap Motion

We scannen constant de markt op zoek naar technologische innovaties die wel eens het verschil zouden kunnen maken. Een tijdje geleden kwamen we op die manier in contact met Leap Motion. Een magisch gevoel, dat kunnen we al meegeven :).

Zonder muis of toetsenbord

Leap Motion laat toe om, door gebaren in de lucht, je computer en bepaalde programma’s te besturen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een klein Leap Motion apparaat dat je op je bureau plaatst en via USB koppelt met je computer.

Het apparaatje leest via sensoren gebaren die je maakt in de lucht. Zo kan je door twee vingers dichter bij elkaar te brengen inzoomen op een kaart, kan je door met één vinger van links naar rechts te vegen door documenten scrollen en kan je door gebruik te maken van je tien vingers in de lucht piano spelen. We zijn stevig onder de indruk van de precisie van het sympathieke apparaatje. Een heel kleine beweging met je pink wordt al geregistreerd door de Leap motion en vertaald in een actie op het scherm.

Compatibele applicaties

Voor de Leap Motion werd een specifieke app store ontwikkeld die de naam Airspace Store kreeg. In die store kan je applicaties vinden zoals Google Earth om aan de hand van gebaren een virtuele wereldbol te besturen. Er zijn ook al een aantal games die compatibel zijn met de Leap Motion, niet op zijn minst Cut The Rope en Fruit Ninja. Daarnaast bevat de Airspace store ook foto applicaties, zo kan je door gebaren te maken door foto’s scrollen en/of inzoomen op bepaalde foto’s.

Wil je even zien welke applicaties er al allemaal bestaan, klik dan zeker eens op deze link.

Future proof of future poof?

Wel dat zal de toekomst wel uitwijzen zeker. We vinden het alvast de max dat er technologische start-ups zijn die de ganse computer gebruikservaring in vraag stellen, onder de loep nemen en dan met een totaal nieuw concept op de proppen komen. Als de Leap Motion mainstream gaat zal wat afhangen van de apps die ervoor ontwikkeld worden en de grote industrieën die deze toepassing al dan niet ondersteunen. Beslist Apple bijvoorbeeld om in hun nieuwe MacBook of iMac lijnen de Leap Motion standaard in te bouwen, dan wordt dit waarschijnlijk wel een succes.

Het geeft sowieso iets magisch om je computer te besturen via gebaren in de lucht, dat kunnen we je wel vertellen.

Stay tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

onze-handen-in-de-lucht-voor-leap-motion