Scroll to top

Top

1 reactie

Beste technologie op CES 2015

Gepost op 10/01/2015
Beste technologie op CES 2015

De grootste tech conferentie ter wereld (CES) liep gisteren af. Het was een week gevuld met nieuwigheden op vlak van consumenten elektronica. Met deze post geven we jullie graag mee wat voor ons de vijf meest opvallende nieuwigheden waren binnen een aantal categorieën. Meer bepaald op vlak van smartphones, tablets, wearables en drones.


 

Beste smartphone: De LG G Flex 2

Na de lancering van de eerste versie vorig jaar, kwam LG met de G Flex 2 op CES. Deze opvolger heeft een aantal nieuwigheden die menig techie harten sneller doen kloppen. Naast het gebogen scherm, wat we meer en meer als nieuwe standaard zullen zien in 2015, komt deze smartphone met een krachtigere processor en een hoge resolutie scherm. In grote lijnen lopen de specificaties gelijk met LG G3.

LG G Flex 2Het apparaat is een stuk compacter dan de voorganger. LG nam deze beslissing nadat heel wat gebruikers van de eerste G Flex lieten weten dat een grote smartphone in combinatie met een gebogen scherm, zeer moeilijk te bedienen was. Hiermee gaat LG in tegen de trend van steeds groter wordende apparaten. In hun ogen is bigger niet altijd beter, en deze visie kunnen we alleen maar ondersteunen.

Deze smartphone zal hoogstwaarschijnlijk ergens in februari of maart in België verkrijgbaar zijn.


 

Beste tablet: De Dell Venue 8 7000

What’s in a name right :). Nadat we van Dell in september al een eerste maal in hun innovatietrommel mochten kijken, lanceert het technologie bedrijf op CES hun nieuwste tablet telg. De Venue 8 7000 is een zeer dunne tablet (de dunste ter wereld) met een 8,4 inch scherm, wat qua gevoel gelijk loopt met een iPad Mini. De Dell tablet heeft alle toeters en bellen van een moderne tablet. Zo krijg je een enorm (laptop sterkte!) krachtige processor, een super hoge resolutie scherm (4K) EN een 3D cameralens. Dit laatste is zeker uniek te noemen in de tablet wereld. Veel toepassingen zijn er nog niet meteen voor dit stukje technologie, maar dat is puur een kwestie van tijd.

Dell Venue 8 7000Deze tablet is vanaf vandaag beschikbaar in de online store van Dell.


 

Beste wearable: De Withings Activité Pop

Het Franse Withings weet al een tijdje vriend en vijand te verrassen met hun digital health gerichte consumenten producten. Zo is hun weegschaal reeds enorm populair bij het grote publiek dankzij een gemakkelijk te gebruiken (en te begrijpen) app die heel wat inzichten geeft in de algemene gezondheid van iemand.

WithingsEventjes terug besliste het Europese tech bedrijf zich ook op de wearable markt te richten. De introductie van de Withings Activité kunnen we op z’n minst geslaagd noemen en gooit hoge ogen binnen de tech en fitness community. De Activité is eerder een smarter watch dan een ‘echte’ smart watch. Je hebt geen fancy schmancy kleurenscherm met geïntegreerde camera en zapper rond je pols met de Activité. Wel een uurwerk (zo oogt het) met een aantal tech functionaliteiten die subtiel geïntegreerd zijn.

Een ‘nadeel’ van de originele Activité is voor menig consumenten de prijs. 450 Dollar kun je niet meteen goedkoop noemen. Withings heeft dit klaarblijkelijk in rekening genomen en maakt van CES gebruik om de goedkopere (maar niet minder functionele) Activité Pop te lanceren.

Withings Activité PopVoor 150 Dollar krijg je een uurwerk dat via Bluetooth met je smartphone interageert. De Pop houdt je activiteit- en slaappatroon bij, kan je gebruiken als wekker en moet je niet iedere avond opladen (thank you!). Wij houden van deze eenvoud en zien dat Withings goed begrepen heeft dan een aantal consumenten (lees veel) het nogal begrepen hebben op het normale uitzicht van een uurwerk in plaats van een Power Ranger achtige look.

Het is nog eventjes wachten tot de Pop beschikbaar is. Je kan op de hoogte blijven via de site van Withings.


 

Beste drone: De Asctec Firefly

Drones zijn enorm in de mode. Parrot lanceerde vorig jaar een aantal leuke speeltjes die naar hartelust springen, vliegen en camerabeelden schieten. Naast het pure fun aspect van deze drones, zien een aantal bedrijven ook serieuzere toepassingsmogelijkheden.

Asctec is zo’n bedrijf, en met de Firefly demonstreert ze de hoogtechnologische mogelijkheden. Eén van de nadelen van consumenten drones is volgens dit bedrijfje dat ze moeten bestuurd worden. Heb je een knullige piloot, dan zijn botsingen niet weg te denken. Mocht er echter een technologie bestaan die de Drone bewuster maken van de omgeving en hen de rekenkracht bezorgt om hiermee om te gaan, dan kan je botsingen tot het verleden laten behoren.

FireflyJe raadt het nooit, Asctec kreeg het voor elkaar dankzij de inbreng van Intel. De chipboer (Intel) ontwikkelde een RealSense chipset die, in grote lijnen, de zintuigen probeert na te bootsen. Ziet er allemaal zeer cool uit ;).

Deze Asctec kan je nog niet  kopen. Consumentenversies zouden wel in ‘voorbereiding’ zijn.

Ludwig

Plaats reactie

beste-technologie-op-ces-2015