Scroll to top

Top

Geen reacties

Belgische websitebuilder Binarta is niet te stoppen

Gepost op 25/03/2016
Belgische websitebuilder Binarta is niet te stoppen

Leuvens technologiebedrijf Binarta heeft een boerenjaar achter de rug en verlaagt haar prijzen. Binarta lanceerde een jaar geleden een innovatief totaalconcept om zelf een website te bouwen. Zonder ICT-kennis kan eender wie in luttele minuten een mobiel geoptimaliseerde website opzetten, personaliseren en publiceren. De formule werkt en de grote internationale ‘website builders’ zullen het geweten hebben: je hebt al een Binarta site vanaf 6 euro per maand. Ze zijn klaar om ook over de grens heen grenzen te verleggen.

Een goed jaar terug interviewde we Suleyman Aydogan, oprichter van Binarta, over zijn ambities met en de bestaansreden voor Binarta. Het werd mij toen glashelder en vandaag kunnen ze reeds aantonen dat het werkt: Binarta wordt gebruikt in 142 steden.

Alles moet mobiel

Google houdt actief rekening met mobiele toegankelijkheid en heeft hier nog onlangs zijn algoritmes aan aangepast. Gepaard met de opmars van mobiele apparaten wordt het meer en meer een must om dus ook mobiel sterk te staan.

 

mobiel

De snelle opmars van het hele mobiele gebeuren heeft er voor gezorgd dat een gigantische technologische verschuiving gebeurde zonder dat de meeste KMO’s, zelfstandigen maar ook multinationals zich er bewust van waren dat ze achterliepen. Meer en meer DIY websitebuilders spelen hier op in maar Binarta excelleert.  Als je even googlet wordt het snel duidelijk dat de concurrentie voor DIY-sitebuilders moordend is. ik vroeg aan Suleyman hoe het Leuvense team er dan toch in slaagt om hun marktaandeel uit te breiden?

“de sterkte van Binarta ligt in de Made for Mobile strategie. Het volledige systeem werd ontworpen met mobiele toegankelijkheid in gedachten. We zijn het eerste platform ter wereld waarmee mensen vanop de webbrowser van hun smartphone een website kunnen bouwen.”
– Suleyman Aydogan, CEO

1 jaar hard werken werpt vruchten af

Binarta zag het levenslicht als antwoord op de vragen vanuit de KMO markt. Hun pionierswerk in Mobile First werd zeer snel opgemerkt en zorgde ervoor dat Binarta een stevige kapitaalinjectie van het Instituut voor Wetenschap en Technologie (IWT) kreeg. De opdracht was eenvoudig: onderzoek en ontwikkeling (O&O) voor een sterk internationaal platform met globaal potentieel. Maar hier stopt het niet. Ze kijken actief over de grenzen om ook hier hun technologie aan de man te brengen. En dat werkt: De website builder is al actief in 142 steden.

binarta-press-cover

Na een succesvol eerste jaar wil Binarta haar grenzen verleggen en concurreren met de grote  website builders. Een stevige prijsverlaging is de eerste stap. Slim, want zo zullen internationale klanten al sneller durven de stap zetten. Gepaard met hun technologische voorsprong op het vlak van mobiel website design kan dit nog een spannende rit worden. Het moge duidelijk zijn, Belgische start ups zijn klaar om buiten de grenzen successen te verwerven.

 

 

Thomas Verhoef

Plaats reactie

belgische-websitebuilder-binarta-is-niet-te-stoppen