Scroll to top

Top

1 reactie

Belgische tech start-ups in het buitenland - Technologium

Gepost op 27/07/2014
Belgische tech start-ups in het buitenland

We mogen best trots zijn op onze tech start-ups. Voor een klein landje slagen we er toch in om dikwijls ook op internationale bodem iets te betekenen. Soms is het zelfs zo dat we in België niet eens weten welke Belgische starters internationaal doorbreken, alhoewel we soms hun applicatie, software of hardware gebruiken :). Hieronder een overzichtje van drie Belgische start-ups die globaal mooi werk leveren.

1. Sunrise

En meteen ook al een start-up wiens product wij zelf ook intensief gebruiken. Sunrise ontwikkelde een kalender app voor de Android en Apple platformen. Wat Sunrise uniek maakt, is de combinatie van functionaliteit en esthetiek. Vooral dit laatste ontbreekt dikwijls in andere agenda apps. Deze Belgisch-Franse start-up haalde laatst nog een kleine zeven miljoen Dolar op om hun platform verder uit te bouwen.

2. Storify

Deze Belgische start-up is het product van de Belg Xavier Damman. Storify laat toe om van verschillende social media berichten een coherent verhaal te maken. Dit kan voor verschillende categorieën van social media posts zoals algemeen nieuws, evenementen of sport. Zo kan je, als je naar een bepaald event gaat, een verhaal maken door de tweets, Instagram foto’s en Facebook updates te combineren van verschillende social media kanalen. Dit laat je toe om nadien de collega’s op een leuke manier te debriefen.

3. Woorank

Met Woorank kan je heel eenvoudig, zonder nood aan een expert of dure software, je website laten analyseren. Dit laat toe om te weten te komen waar je website goed en minder goed scoort, en waar er dus werk aan de winkel is. Zo kan je ervoor zorgen dat je website meer gevonden wordt door je doelpubliek of er op smartphones beter uitziet. Wij zijn onder de indruk van de compleetheid van het rapport dat je krijgt.

Naar de toekomst toe zijn we van plan om meer en meer tech start-ups in de kijker te plaatsen. Ken je er dus zelf ééntje die de moeite loont, laat het ons zeker weten!

Stay Tech’d!

Ludwig

Reacties

  1. Sunrise rules! Dat is echt de beste calendar app!

Plaats reactie

belgische-tech-start-ups-in-het-buitenland-technologium