Scroll to top

Top

1 reactie

Belgische Take Eat Easy stopt met haar activiteiten

Gepost op 26/07/2016
Belgische Take Eat Easy stopt met haar activiteiten

Take Eat Easy werd in september 2013 opgericht in Brussel en groeide uit tot een echt Belgisch succesverhaal. Zo haalde ze in 2015 de internationale media na een investering van 6 miljoen euro door het Duitse Rocket Internet, het investeringsfonds achter andere aan-huis-leverings platformen zoals Foodpanda, Delivery Hero en HelloFresh. Hetzelfde jaar werd er nog een investeringsronde succesvol afgesloten voor 10 miljoen euro. Al dat geld was nodig om nieuwe steden te veroveren en bestaande activiteiten te laten groeien.

Internationale concurrentie doet Take Eat Easy de das om

In de maaltijd-aan-huis leverings sector zijn de voorbije jaren vele start-ups gegroeid tot succesvolle internationale ondernemingen. Zo haalde het Engelse Deliveroo bijna 200 miljoen dollar op aan investeringen. Deliveroo was dan ook rechtstreekse concurrentie voor Take Eat Easy met een zeer gelijkaardige dienst. Toen Deliveroo in oktober 2015 neerstreek in Brussel, de thuisbasis van Take Eat Easy, werd er dan ook niet met gelijke wapens gestreden. Ondertussen heeft ook UberEats, maaltijd-aan-huis leveringen via hun wagenpark, aangekondigd dat ze activiteiten zullen starten in Brussel. Om de concurrentie aan te gaan met deze mastodonten had Take Eat Easy een nieuwe investeringsronde nodig en dat bleek niet zo eenvoudig.

De website van Take Eat Easy werd vandaag offline gehaald

De website van Take Eat Easy werd vandaag offline gehaald

Rocket Internet zou niet meer willen volgen na de voorbije 2 investeringsronden. Daarna gingen de oprichters van Take Eat Easy op zoek naar andere partners. Ook in België werd naarstig gezocht naar investeerders, maar weinig partijen hadden de financiële middelen om Take Eat Easy op langere termijn te ondersteunen. Vergevorderde gesprekken met een Franse investeerder draaide na wekenlange onderhandelingen op niets uit. Gisteren berichte bepaalde media’s dat Take Eat Easy dan maar op zoek is gegaan naar een overnemer. Vandaag blijkt dat dit ook op niets is uitgedraaid.

De mede-oprichters van Take Eat Easy ©Take Eat Easy

De mede-oprichters van Take Eat Easy ©Take Eat Easy

Nog geen jaar geleden werd Take Eat Easy door startups.be uitgeroepen tot Belgische Scale-up van het jaar en vandaag is dit succesverhaal al voorbij. Een bedrijf van 160 mensen actief in 4 landen (België, Frankrijk, Groot-Brittanië en Spanje) maar jammergenoeg nog altijd verlieslatend. Nog maar eens een voorbeeld dat de ondernemerswereld genadeloos is en het zeker niet gemakkelijk is om een internationale speler vanuit België te bouwen.

Hierbij de link naar de blogpost van de oprichter en CEO Adrien Roose: https://medium.com/@adrienroose/from-0-to-1-000-000-to-ecb4e2f863c7#.x5908h9tc

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

belgische-take-eat-easy-stopt-met-haar-activiteiten